Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Μπακαλιάρος με κουρκούτι μπύρας


              Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

      Μπακαλιάρος με κουρκούτι μπύρας




ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό κομμένο σε κομμάτια ξαρμυρισμένο
  • 1 ποτήρι μπύρα
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Φτιάχνουμε το κουρκούτι. 
Ανακατεύουμε τη μπύρα με τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. 
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ο χυλός μέτριος, ούτε σφιχτός ούτε αραιός.

Αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.

Ανακατεύουμε καλά το κουρκούτι και βουτάμε μέσα ένα-ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Τα αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.

Σερβίρουμε με σκορδαλιά με καρύδια.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


ΠΗΓΗ. pagenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου