Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Κεμπάπ


           Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
                                                                                     ΚΕΜΠΑΠ





ΥΛΙΚΑ
  • 500γρ κιμάς, μοσχαρίσιος και αρνίσιος, ανάμικτος
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, πολύ λεπτοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι 
  • 1 κουταλάκι τριμμένοι σπόροι κύμινου
  • 1 κουταλάκι ξηρή ρίγανη
  • ½ κουταλάκι τριμμένο μπαχάρι
  • ½ κουταλάκι τριμμένη κανέλα
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Για το σερβίρισμα


  • Φετάκια λεπτά κρεμμυδιού
  • Σάλτσα ντομάτας
  • Μερικά φυλλαράκια μαϊντανού


Σπιτική Σάλτσα Ντομάτας


  • 1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας, ελαφρά συμπυκνωμένος
  • 1 κουταλάκι πάστα ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι κύμινο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά με τα μπαχαρικά, τα χορταρικά, τον πελτέ ντομάτας και το αυγό, ελαφρά χτυπημένο.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
Τελευταία προσθέτουμε, το λάδι, το ξύδι και τη φρυγανιά και ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά.
Χωρίζουμε το μείγμα του κιμά σε 12-15 μέρη και πλάθουμε τα κεμπάπ στο χαρακτηριστικό μακρόστενο σχήμα τους. 

Τα τοποθετούμε σε δίσκο, στρωμένο με πλαστική μεμβράνη, τα σκεπάζουμε επίσης με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε μια απλή σάλτσα ντομάτας. 
Σε μια μικρή κατσαρόλα σιγοβράζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει αρκετά πηχτή.

Κόβουμε ένα μεγάλο ξηρό κρεμμύδι σε πολύ λεπτά φετάκια, το αλατίζουμε  και το αναμειγνύουμε με μια κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό.  
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να περιμένουν.

Βγάζουμε τα Κεμπάπ από το ψυγείο,τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου ή σε ψηστιέρα, πάνω σε καλά λαδωμένη πλάκα.
Αφήνουμε να ψηθούν καλά από τη μία πλευρά και μετά τα γυρίζουμε από την άλλη.
Στο γκριλ ή στην ψηστιέρα θα ψήσουμε λίγο και τις πίτες. 
Τις καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστές.

Μετά τις κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους, και τις τοποθετούμε στο πιάτο. 
Πάνω σε κάθε κομμάτι απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, σκορπίζουμε φετάκια κρεμμυδιού.
Σερβίρουμε τρία Κεμπάπ ή και περισσότερα και τελειώνουμε με σάλτσα ντομάτας ή φετάκια κρεμμυδιού.



                                                                                                               ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ







ΠΗΓΗ. helengrblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου