Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Το παραδοσιακό γλυκό Βαρβάρα

 

                                                   

    

                                           Το παραδοσιακό γλυκό Βαρβάρα* 

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. σιτάρι χωρίς φλοιό
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 50 γρ. σουσάμι
  • Καρύδια και κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά το σιτάρι και το αφήνουμε όλο το βράδυ ή τουλάχιστον 3 ώρες σε νερό να μουλιάσει και να φουσκώσει.
Βράζουμε για μισή ώρα το σιτάρι σε 3 λίτρα νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις σταφίδες. 
Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ακόμα.
Καβουρδίζουμε σ’ ένα τηγανάκι το αλεύρι. 
Αφαιρούμε απ’ τη φωτιά, βάζουμε το αλεύρι σ’ ένα σκεύος με λίγο κρύο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. 
Ρίχνουμε το αλεύρι μέσα στο σιτάρι.
Καβουρδίζουμε το σουσάμι και ρίχνουμε το μισό μέσα στο σιτάρι. 
Η Βαρβάρα είναι έτοιμη! 
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι, καρύδια και κανέλα και απολαμβάνουμε!

 

* Το παραδοσιακό γλυκό της Θράκης που φτιάχνεται την παραμονή της Αγίας Βαρβάρας

                                                                                                  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου