Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Μοσχάρι βραστό

 


Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνι παραδοσιακό μάγειρα

ΥΛΙΚΑ (για 5 μερίδες)

  • 1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο
  • 7 πατάτες
  • 2 καρότα
  • σέλινο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο σε κόκκους

Το μυστικό: δύο κλαδάκια μουριάς για γρήγορο βράσιμο του κρέατος όπως και για τα όσπρια.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το μοσχάρι με τα κλαδάκια ξαφρίζοντας (άλλο ένα μικρό μυστικό: ρίξτε λίγο ξύδι, αμέσως ο αφρός ανεβαίνει επάνω).

Αφού το κρέας κοντεύει να βράσει ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα, εκτός από αλάτι και ελαιόλαδο που μπαίνουν 5 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά.

Σερβίρουμε με λεμόνι φυσικό, καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο και φέτα τυρί που δένει πολύ.


                                                                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


ΠΗΓΗ. emvolos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου