Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Κολοκυθόψωμο από την Σέριφο

                                    
                                 Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
                       
                    ΚΟΛΟΚΥΘΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΙΦΟ








ΥΛΙΚΑ

  • 900 γρ. κολοκύθια

  • 9 κ.σ.ελαιόλαδο

  • αλάτι και πιπέρι

  • 170 γρ. αλεύρι                            

  • ½ κ.γ. μπέικιν ή σόδα

  • 3 μεγάλα αβγά

  • 1 φλ. γάλα

  • 2 κ.σ. γαλέτα

  • 450 γρ. φέτα, τριμμένη

  • 280 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

  • 1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη

  • 1 κ.γ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

  • 2 κ.σ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190  βαθμούς.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Σωτάρουμε τα κολοκυθάκια σε ζεστό τηγάνι, με 1 κ.σ. λάδι. 
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά, χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε τα κολοκυθάκια με σκεπασμένο το τηγάνι για 5 – 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουνε χωρίς όμως να λιώσουν.

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν ( σόδα), τα αβγά, το γάλα και το υπόλοιπο λάδι σε ένα μπολ μέχρι να γίνει ένας χυλός. 
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα τυριά, τον μαϊντανό και επιπλέον αλατοπίπερο εάν χρειαστεί.

Σε λαδωμένη φόρμα για ψωμί ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να πήξει. 

Βγάζουμε το ψωμί από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο μέσα στην φόρμα και στην συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν κόψουμε και σερβίρουμε.

                                                                                                      
                                                                                                              ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου