Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Πιροσκί με πατάτα


                             Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

                                      Πιροσκί με πατάτα





ΥΛΙΚΑ
  • 1 ποτήρι νερού χλιαρό γάλα 
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής
  • 1 αυγό
  • 1 κιλό  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ βούτυρο Μαργαρίνη
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για την γέμιση

  • 4 πατάτες  (βρασμένες και σε πουρέ)
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • αλάτι - πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

 Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το γάλα χλιαρό, το νερό χλιαρό, την μαργαρίνη λιωμένη, το αυγό, την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι. 
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. 
Την αφήνουμε να φουσκώσει για 3 ώρες. 

Οσο περιμένουμε βράζουμε τις πατάτες και τις πατάμε να  γίνουν πουρές. 
Σε ενα τηγανάκι με λίγο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφετί χρώμα. Το προσθέτουμε μέσα στην πατάτα μαζί με το αλατοπίπερο. 

Μόλις περάσουν οι τρεις ώρες, χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια ανάλογα με το πόσο μεγάλα ή μικρά τα θέλουμε τα πιροσκί, τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλά κομμάτια, βάζουμε μέσα στο κάθε ένα γέμιση και τα τυλίγουμε. 

Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.


                                                                                                        ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




ΠΗΓΗ. chefoulis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου