Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ
Κα. ΣΤΕΦΑΝΙΑ
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ βούτυρο γάλακτος
- 150 γρ αμύγδαλα ψίχα,ξεφλουδισμένα,ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
- 1 κρόκο αυγού
- 1 φλυτζανάκι κονιάκ γεμάτο
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 κιλό αλεύρι
- ανθόνερο
- άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ για 15 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε την ζάχαρη χτυπάμε καλά, στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο και ξαναχτυπάμε το μίγμα.
Κατόπιν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε για 5 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε το μίγμα.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε σε αβουτύρωτο ταψί.
Τούς ψήνουμε στους 200 βαθμούς , για περίπου μισή ώρα.
Οταν βγούν απο τον φούρνο τους ψεκάζουμε ζεστούς με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με αρκετή άχνη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου