Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Carrot cake

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 300 γρ. καρότο, τριμμένο
  • 300 γρ. ζάχαρη, καστανή
  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1+½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • ½ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 4 αυγά, large
  • 180 ml ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για το frosting (ζαχαροαλοιφή)


  • 125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 275 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα


  • Καρότο, τριμμένο
  • Καρύδια, ψιλοκομμένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με τις ζάχαρες και τα χτυπάμε με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός μέχρι να αφρατέψουν.

Έπειτα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο στο μπολ και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
 
Στη συνέχεια, αδειάζουμε στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε εκ νέου με το σύρμα χειρός.
 
Ύστερα, αδειάζουμε το μείγμα ισόποσα σε δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ διαμέτρου 20εκ., τις οποίες και έχουμε βουτυρώσει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά.
 
Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν ελαφρώς, τα ξεφορμάρουμε με προσοχή και τα αφήνουμε στην άκρη, ώστε να κρυώσουν πλήρως.
 
Παράλληλα, στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και τα χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
 
Στην συνέχεια, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη σε δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
 
Μόλις είναι έτοιμο το frosting, το μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε προσθέσει κατσαρή μύτη.
 
Τέλος, τοποθετούμε το ένα κέικ στο πιάτο που θα σερβίρουμε και απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα το μισό frosting. 
 
Κατόπιν, καλύπτουμε με το δεύτερο κέικ, απλώνουμε το υπόλοιπο frosting, πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρότο και τα καρύδια, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
 
 
                                                                                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
 
 
 
ΠΗΓΗ. giorgostsoulis.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου