Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αμυγδαλόπιτα
ΥΛΙΚΑ
- 10 αυγά
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 μπέικιν
- 1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
- 2 ποτήρια αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα και αλεσμένα)
- 1 ποτηράκι (του λικέρ) κονιάκ
Για το σιρόπι:
- 2 ποτήρια νερό
- 1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 φέτα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.
Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τη φρυγανιά, τα αμύγδαλα (τα οποία τα έχουμε αλέσει σε σκόνη στο μπλέντερ), το μπέικιν και το κονιάκ, ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Τέλος, ρίχνουμε τη μαρέγκα απαλά, ανακατεύοντας κυκλικά από κάτω προς τα πάνω.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά περίπου, ώσπου να πάρει καστανόξανθο χρώμα.
Μόλις ψηθεί αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι μας.
Βράζουμε για 5 λεπτά περίπου νερό, ζάχαρη και λεμόνι.
Περιχύνουμε την αμυγδαλόπιτα με το χλιαρό σιρόπι μας και αφήνουμε να ποτίσει καλά για αρκετή ώρα.
Σερβίρουμε την αμυγδαλόπιτα με παγωτό, κατά προτίμηση βανίλια!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. tetradiosyntagon
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου