Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Κρητικό Πιλάφι (Γαμοπίλαφο)


                             Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                             Κρητικό Πιλάφι (Γαμοπίλαφο)



ΥΛΙΚΑ
  • 2 κιλά γίδα

  • 1 μικρό κοκκοράκι ελευθέρας βοσκής κομμένο στα δύο

  • 1 κρεμμύδι

  • 2 καρότα

  • 1 φύλλο δάφνης

  • λίγο θυμάρι

  • ρύζι Καρολίνα

  • χυμό 1,5 λεμονιού 200-300 γρ. στακοβούτυρο αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα κρέατα ολόκληρα, το κρεμμύδι, τα καρότα και το φύλλο δάφνης να σιγοβράζουν και 3-4 ώρες.

Όταν είναι έτοιμα (ελέγχουμε κατά διαστήματα και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε νερό), τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, πετάμε τα καρότα και το κρεμμύδι και κρατάμε το ζωμό για το γαμοπίλαφο.

Στη συνέχεια σουρώνουμε το ζωμό (αν είναι πολύ λιπαρός, τον αραιώνουμε με λίγο νεράκι) και το βάζουμε να βράσει μαζί με το ρύζι σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας αλάτι και το χυμό λεμονιού 5-8 λεπτά περίπου. 
Για μια κούπα ρύζι, χρειαζόμαστε τρεις κούπες ζωμό κρέατος.

Τέλος, όταν είναι έτοιμο, παίρνουμε το στακοβούτυρο και ανακατεύουμε (αν θέλετε, κάψτε πρώτα σε ένα κατσαρολάκι το στακοβούτυρο) με το πιλάφι που έχουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το θυμάρι. 

Το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. 
Σερβίρουμε το ρύζι και λίγο από τα κρέατα σε ρηχό πιάτο.



                                                                                                     ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



ΠΗΓΗ. daynight.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου