3 ντοµάτες ξεφλουδισµένες και κοµµένες σε χοντρά κοµµάτια
αλάτι,φρεσκοτριµµένο πιπέρι
½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνετε ένα πυρίµαχο σκεύος µε καπάκι και προθερµαίνετε το φούρνο στους 170°C.
Στρώνετε τις µερίδες του κρέατος στη γάστρα, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το µισό βούτυρο και ανακατεύετε.
Σκεπάζετε το κρέας µε τα σκόρδα και τα κρεµµύδια, συνεχίζετε µε µια στρώση από πιπεριές, αλατοπιπερώνετε και τελειώνετε µε µια στρώση από ντοµάτες τις οποίες
αλατοπιπερώνετε επίσης και περιχύνετε µε το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε και το υπόλοιπο βούτυρο σε κοµµατάκια.
Καλύπτετε το σκεύος µε το καπάκι του ή αλουµινόχαρτο και το ψήνετε στο φούρνο για 3 ώρες περίπου, ενώ ενδιάµεσα, κάθε µισή ώρα χτυπάτε την επιφάνεια του φαγητού µε ξύλινη σπάτουλα, να κατέβουν τα λαχανικά.
Όταν το κρέας µαλακώσει καλά, προσθέτετε τους κύβους των τυριών ,
σπρώχνοντάς µερικούς προσεκτικά προς το εσωτερικό του φαγητού σε διάφορα σηµεία κι αφήνοντας κάποιους άλλους στην επιφάνεια.
Ξαναβάζετε το φαγητό στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιµο για 30 λεπτά ακόµη.
Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λίγο εκτός φούρνου, πριν το σερβίρετε στο τραπέζι µαζί µε τη γάστρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου