Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΡΕΒΙΘΑΔΑ

                                           
                     Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
                                 ΡΕΒΙΘΑΔΑ





ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 1 κουτάλι σούπας μαγειρική σόδα
  • 2-3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 φλυτζάνι  ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • νερό
  • λεμόνι (στο σερβίρισμα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό. 
Το πρωί τους ρίχνουμε τη σόδα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν. 
Τα ξεπλένουμε καλά (3-4 νερά). 
Τα βάζουμε στη σκεπασταριά (πήλινο σκεύος για τη ρεβιθάδα) και τους προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το λάδι, αλατοπίπερο και νερό. 

Το νερό που προσθέτουμε πρέπει γέρνοντας στο πλάι τη σκεπασταριά να φθάνει στην άκρη του χείλους της και συγχρόνως να καλύπτει τα ρεβίθια. 
Καλύπτουμε τη σκεπασταριά με το καπάκι της και τη βάζουμε στον ξυλόφουρνο και αφήνουμε τη ρεβιθάδα να σιγοψηθεί για 6 περίπου ώρες!  

(Ορισμένες νοικοκυρές φτιάχνουν με αλεύρι και νερό ζυμαράκι και με αυτό σφραγίζουν γύρω-γύρω το καπάκι της σκεπασταριάς στην εφαρμογή του με το κυρίως σκεύος.)


                                                                                                                  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ







ΠΗΓΗ. alphatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου