Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΤΑΡΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑΣ


                                   Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                                   ΤΑΡΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑΣ







ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη
  • 300 γρ αλεύρι
  • 150 γρ βούτυρο (σε κομμάτια)
  • λίγη ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • αλεύρι και βούτυρο (για τη φόρμα)

Για τη γέμιση
  • 250 γρ μανιτάρια
  • 5-6 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 200 ml φρέσκο γάλα (ή αραιωμένο εβαπορέ)
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 αυγό
  • λίγη παρμεζάνα (τριμμένη)
  • ψιλοκομμένο μαιντανό
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
Εκεί ρίχνουμε τα κομμάτια του βούτυρου, λίγη ζάχαρη, το αυγό, μια πρέζα αλάτι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χέρια έως ότου δημιουργηθεί μια ζύμη ψυχουλιαστή.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε για 30΄ λεπτά στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε για την τάρτα.

Για την γέμιση 

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες , τα σοτάρουμε σε 3 1/2 κουταλιές από το βούτυρο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ότα μαλακώσουν τα αποσύρουμε.
Κατόπιν φτιάχνουμε μια ελαφριά μπεσαμέλ ζεσταίνοντας το υπόλοιπο βούτυρο με το αλεύρι και το γάλα.
Ανακατεύουμε συνέχεια  για να μη κολλήσει η σάλτσα και όταν πήξει την αποσύρουμς.
Τότε της προσθέτουμε το αυγό, την παρμεζάνα, το μαιντανό, τα σοταρισμένα λαχανιακά και ανακατεύουμε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βγάζουμε τη ζύμη της τάρτας απο το ψυγείο και την ανοίγουμε με πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια και σε φύλλο διαμέτρου όσο η ταρτιέρα.
Αφού βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε τη φόρμα, απλώνουμε το φύλλο φροντίζοντας να ανεβαίνει στα τοιχώματα της ταρτιέρας.

Τα κομμάτια που περισσεύουν τα κόβουμε με μαχαίρι ενω τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια του φύλλου σε διάφορα σημεία.

Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα της γέμισης, το ισιώνουμε με σπάτουλα και ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 °C για 45΄λεπτά περίπου έως ότου πάρει χρώμα.



                                                                                                                   ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου