Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Ψητό συκώτι


                        Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                                     Ψητό συκώτι





ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
  • 1 ή 2 φέτες συκώτι, ανάλογα με το μέγεθος και το πάχος (ιδανικά ζητάμε να κοπούν οι φέτες στο 1-1.5 εκατ. )
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • έξτρα ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Μαρινάρισμα

Βάζετε το συκώτι σε μπολ με γάλα και το αφήνετε για τουλάχιστον 20 λεπτά. 
Το βγάζετε, στη συνέχεια, το σκουπίζετε καλά με χάρτινη πετσέτα και το αφήνετε στεγνό για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Ψήσιμο


Ρίχνετε ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά που ορίζετε στα ¾ της δύναμης (μέτρια προς δυνατή). 
Τοποθετείτε μέσα το συκώτι και ανά 1 λεπτό το γυρίζετε με λαβίδα, για συνολικά 4 έως 5 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρή είναι κομμένη η φέτα. 
Για μια λεπτή φέτα, πάχους λιγότερο από 1 εκ., τα 4 λεπτά αρκούν, δηλαδή χρειάζονται 2 γυρίσματα για κάθε πλευρά. 

Μετά το δεύτερο γύρισμα χαμηλώνετε τη φωτιά (μέτρια προς χαμηλή).
Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και το αφήνετε να «ισορροπήσει» για 2-3 λεπτά. 

Το κόβετε σε λεπτές φέτες, κάθετα, με κοφτερό μαχαίρι.

Σερβίρισμα


 Σερβίρετε τις φέτες από το ψητό συκώτι σε ζεστό πιάτο, ρίχνοντας αλάτι (λίγο και κατά προτίμηση χοντρό), πιπέρι και ελάχιστο φρέσκο ελαιόλαδο.



                                                                                                                           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 




ΠΗΓΗ. pandespani.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου