Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Γλυκιά μπουγάτσα Θεσσαλονίκης


                     Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ  

                 Γλυκιά μπουγάτσα Θεσσαλονίκης







ΥΛΙΚΑ

Για την σφολιατα
  • 200 γρ αλεύρι δυνατό
  • 175 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
  • 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρεμα

  • 500ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας corn flour
  • 1 βανίλλια
  • 2 κρόκους αυγών

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Πρώτα ετοιμάστε την κρέμα, γιατι δε πρέπει να είναι κρύα οταν την χρησιμοποιήσετε. 
Ρίξτε ενα φλυτζάνι γάλα σε ένα σκεύος και διαλύστε μεσα το corn flour. 

Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών μέσα σε ενα σκεύος. 

Βάλτε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε το σε μέτρια φωτιά. 

Προσθέστε την ζάχαρη, την βανίλλια και το διαλυμένο corn flour, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις αρχίσει να δένει η κρέμα, κατεβάστε το απο την φωτιά και προσθέστε σιγα σιγα τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς. 


Ξαναβάλτε το στη φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε την κρέμα μέχρι να δέσει καλά. Κατεβάστε την απο τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει.

Για να μην δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνειά της, μολις χλιαρίνει, καλύψτε την με διάφανη μεμβράνη. 


Ανοίξτε το φυλλο της σφολιάτας σε ενα τετράγωνο περιπου 60x60 cm. 

Βάλτε στο κέντρο του φύλλου την κρέμα και διπλώστε το φύλλο απο επάνω, σαν φάκελλο, σχηματίζοντας ενα κομμάτι 35x35 cm περίπου. 

Μεταφέρετε την μπουγάτσα με προσοχή, και τοποθετείστε την επάνω σε ενα ταψί, βουτυρωμένο ή καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, αναποδογυριζοντάς τη, ωστε να έρθει η λεία πλευρά απο επάνω.

Αλείψτε την επιφανεια με λιγο βούτυρο και ψεκάστε την με λίγο νερό. 

Προθερμάνετε τον φουρνο στους 250°C. 

Μολις βάλετε μέσα την μπουγάτσα, κατεβάστε την θερμοκρασία στους 230°C. 
Μετα απο 15 λεπτά, κατεβάστε παλι την θερμοκρασία στους 200°C και αφήστε την να ψηθεί μεχρι να ροδίσει (20 λεπτα περιπου). 

Βγάλτε την απο τον φούρνο και αφήστε την 10-15 λεπτά να κρυώσει.

Με ενα κοφτερό μαχαιρι, κόψτε την σε κομμάτια. 


Πασπαλίστε την επιφάνεια της με άφθονη ζάχαρη άχνη και λίγο κανέλα. 



                                                                                                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




ΠΗΓΗ. briefingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου