Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Κολοκύθια γεμιστά με κιμά στην κατσαρόλα

       Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κολοκύθια γεμιστά με κιμά στην κατσαρόλα




ΥΛΙΚΑ
  • 600 γραμμάρια κιμά
  • 8 κολοκύθια μέτρια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη της ντομάτας
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού έξτρα λάδι για πάνω από τα γεμιστά

Για το αυγολέμονο

  • 2 λεμόνια το χυμό τους
  • 2 αυγά
  •  αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και αδειάζουμε τα κολοκύθια, την ψίχα τους όπως κάνουμε τα γεμιστά μας, προσοχή να μην τα τρυπήσουμε και τα αλατίζουμε. 
Σε μπολ βάζουμε λάδι, τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, τα ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε τον άνηθό μας, το αλάτι, βάζουμε το ρύζι μας ανακατεύουμε και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα κολοκύθια μας. 

Έχουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα βάζουμε ξαπλωτά, το ένα δίπλα στο άλλο. 
Ρίχνουμε από πάνω μπόλικο λάδι, αλάτι και νερό ζεστό να τα σκεπάζει. 
Βάζουμε την κατσαρόλα μας σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνουμε να ψηθούν, να μείνουν με το λαδάκι τους και πριν τα κλείσουμε δοκιμάζουμε εάν είναι ψημένα! 
Αφού ψηθούν, κλείνουμε και βγάζουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά.

Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά μας με το λεμόνι, βάζουμε και λίγο αλάτι και το ρίχνουμε πάνω από τα ψημένα μας κολοκύθια. 
Το τελευταίο υλικό είναι φυσικά το φρεσκοτριμμένο μας πιπέρι.



                                                                                                          ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




ΠΗΓΗ. marilenaroukcook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου