Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Το παραδοσιακό σάμαλι


                            Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
                                 
                                  Σάμαλι παραδοσιακό






ΥΛΙΚΑ
  • 2 πακέτα σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι λάδι
  • 1 μπέικιν
  • 1 κουταλιά σούπας αμμωνία
  • 1 κιλό νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε και τρίβουμε μαζί το σιμιγδάλι, το λάδι, το μπέικον και τη ζάχαρη. 
Λιώνουμε την αμμωνία σε 1 κιλό νερό και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί. 
Αδειάζουμε το μίγμα σ΄ένα ταψί και το αφήνουμε να μείνει για 2-2 ½ ώρες, στη συνέχεια το σιγοψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Μόλις πιάσει κρουστά το βγάζουμε , το χαράζουμε σε κομμάτια και το βάζουμε ξανά στο φούρνο για λίγο.
Σιροπιάζουμε όταν είναι κρύο το σάμαλι με ένα σιρόπι από 2 κιλά ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό, λεμονόφλουδα για άρωμα και χυμό από μισό λεμόνι για να μην ζαχαρώσει.



                                                                                                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



ΠΗΓΗ. fytokomia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου