Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Ραφιόλια παριανά


                           Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                                   Ραφιόλια παριανά  




ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μυζήθρα γλυκιά
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 3 αβγά
Για το φύλλο
  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1½ ποτήρι νερό χλιαρό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
  • 1 φλιτζάνι μέλι χλιαρό
  • κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Pίχνουμε σε ένα μπολ τη μυζήθρα, το μέλι, την κανέλα, την τριμμένη φρυγανιά και τα αβγά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά της γέμισης. 

Zυμώνουμε και τα υλικά για το φύλλο και στη συνέχεια ανοίγουμε με τον πλάστη λεπτό φύλλο, το οποίο κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι με φαρδύ στόμιο. 
Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι ζύμης με μία κουταλιά της σούπας γέμιση και το κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου πιέζοντάς το περιμετρικά καλά με πιρούνι. 
Mόλις είναι έτοιμα τα ραφιόλια, τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. 

Mόλις κρυώσουν, τα περιχύνουμε με το χλιαρό μέλι και την κανέλα και σερβίρουμε.


                                                                                                           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 



ΠΗΓΗ. thetravelbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου