Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Πόσες μέρες μπορείτε να κρατήσετε τρόφιμα στο ψυγείο χωρίς να χαλάσουν

ΠΕΜΠΤΗ 7-7-2016



Σίγουρα κάποια στιγμή στο παρελθόν θα έχετε βρεθεί μπροστά στο δίλλημα να φάτε ή να μη φάτε κάτι που βρήκατε στο ψυγείο σας, φοβούμενοι μήπως έχει αλλοιωθεί.


Οι επιστήμονες της «Food Safety» που μελετούν τους σωστούς τρόπους χειρισμού, προετοιμασίας και αποθήκευσης των τροφών, προκειμένου να ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες δηλητηρίασης από την κατανάλωσή τους, λύνουν όλες τις απορίες μας.

Δείτε αναλυτικά για πόσες μέρες μπορείτε να διατηρήσετε στο ψυγείο ή την κατάψυξη 17 διαφορετικές τροφές:

Σαλάτες με μαγιονέζα: Σαλάτα κοτόπουλο, αυγοσαλάτα, σαλάτα τόνου ή μακαρόνια σαλάτα
Στο ψυγείο: 3 έως 5 ημέρες
Στην κατάψυξη: Δεν παγώνει καλά.


Λουκάνικα Hot Dog (ανοιγμένη συσκευασία)
Στο ψυγείο: 1 εβδομάδα
Στην κατάψυξη: 1 με 2 μήνες


Λουκάνικα Hot Dog (σφραγισμένη συσκευασία)
Στο ψυγείο: 2 εβδομάδες
Στην κατάψυξη: 1-2 μήνες


Γεύμα με βάση το κρέας (ανοιγμένη συσκευασία)
Στο ψυγείο: 3-5 ημέρες
Στην κατάψυξη: 1-2 μήνες


Γεύμα με βάση το κρέας(σφραγισμένη συσκευασία)
Στο ψυγείο: 2 εβδομάδες
Στην κατάψυξη: 1-2 μήνες


Μπέικον
Στο ψυγείο: 7 ημέρες
Στην κατάψυξη: 1 μήνα


Λουκάνικο (ωμό) από κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό, βοδινό
Στο ψυγείο: 1-2 ημέρες
Στην κατάψυξη: 1-2 μήνες


Φρέσκο βόειο κρέας, μοσχάρι, αρνί και χοιρινές μπριζόλες ωμά
Στο ψυγείο: 3-5 ημέρες
Στην κατάψυξη: 6-12 μήνες


Φρέσκο βόειο κρέας, μοσχάρι, αρνί και χοιρινό ψητά
Στο ψυγείο: 3-5 ημέρες
Στην κατάψυξη: 4-12 μήνες


Νωπά πουλερικά: κοτόπουλο ή γαλοπούλα ολόκληρα
Στο ψυγείο: 1-2 ημέρες
Στην κατάψυξη: 1 έτος


Νωπά πουλερικά: κοτόπουλο ή γαλοπούλα σε κομμάτια
Στο ψυγείο: 1-2 ημέρες
Στην κατάψυξη: 9 μήνες


Σούπες και βραστά φαγητά με λαχανικά και κρέας
Στο ψυγείο: 3-4 ημέρες
Στην κατάψυξη: 2-3 μήνες


Πίτσα
Στο ψυγείο: 3-4 ημέρες
Στην κατάψυξη: 1-2 μήνες


Αυγά
Στο ψυγείο: 3-5 εβδομάδες
Στην κατάψυξη: Μην το καταψύχετε


Σκληρά βρασμένα αυγά
Στο ψυγείο: 1 εβδομάδα
Στην κατάψυξη: Μην το καταψύχετε


Κις Λορέν
Στο ψυγείο: 3-4 ημέρες
Στην κατάψυξη: Μετά το ψήσιμο, 1-2 μήνες


Πίτα με κολοκύθα και πεκάν
Στο ψυγείο: 3-4 ημέρες
Στην κατάψυξη: Μετά το ψήσιμο, 1-2 μήνες




ΠΗΓΗ. onmed




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου