Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Σπιτική μαγιονέζα απο τον Ακη Πετρετζίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-7-2016




Η συγκεκριμένη συνταγή καταργεί έναν βασικό νόμο της χημείας! Ότι το λάδι με το νερό δεν ενώνονται ποτέ!Έχοντας ως φυσικούς σταθεροποιητές, τον κρόκο και την μουστάρδα, τα 2 αυτά υλικά γίνονται ένα, δίνοντάς μας την τέλεια υφή στην σπιτική μας μαγιονέζα!!!!!!


  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κρόκο, το ξύδι, τον χυμό από ένα λεμόνι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα.
  • Καθώς ανακατεύουμε, ρίχνουμε πολύ σιγά (σαν κορδόνι) το ελαιόλαδο κι έπειτα το ηλιέλαιο. (Το λάδι μπορεί να έχει μια συνεχή ροή σαν λεπτή γραμμή πάχους 2-3 περίπου χιλιοστών).
  • Αν η μαγιονέζα μας είναι σφιχτή, προσθέτουμε νερό για να την αραιώσουμε.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε σε ένα μπολ ή αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι στο ψυγείο.

ΒΙΝΤΕΟ.





ΠΗΓΗ. akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου