Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - CUPCAKES ( μινι κεικ) ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

      
                           Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

     CUPCAKES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ 






ΥΛΙΚΑ
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •   20 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. γάλα 
  •   40 γρ. κακάο
  •   70 γρ. βούτυρο
  •   50 γρ. κουβερτούρα
  •    1    αυγό     
  •    1    βανίλια
  •    2    κουταλιές της σούπας κονιάκ ή μπράντυ ή λίκερ
  •    2    κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  1/2  κουταλάκι του γλυκού σόδα
      Για το γλάσο σοκολάτας με πραλίνα
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. ΜΕΡΕΝΤΑ  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
   
 Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το κακάο,  τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ενσωματώνουμε στο μείγμα το βούτυρο το οποίο έχουμε ζεστάνει ελαφρά για να λιώσει.
Μοιράζουμε το μείγμα είτε σε 12 χάρτινες θήκες για cupcakes είτε σε φόρμα για cupcakes αφού πρώτα τις βουτυρώσουμε.

Μοιράζουμε το μείγμα σε κάθε φορμάκι γεμίζοντάς το κατά τρία τέταρτα γιατί θα φουσκώσει αρκετά.
Προσθέτουμε σε κάθε cupcake την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε μικρά κομματάκια.
Ψήνουμε για 20 - 22 λεπτά στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο στη λειτουργία του αερόθερμου.

Αφήνουμε τα cupcakes τα στεγνώσουν πολύ καλά και τα γλασάρουμε είτε με κορνέ αν θέλουμε παγωμένο το γλάσο είτε με ζεστό γλάσο με τη βοήθεια κουταλιού.

Για το γλάσο

 Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια καλή βράση, προσθέτουμε τη σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού και την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
Αφήνουμε το γλάσο στο ψυγείο 1 ώρα ή μέχρι να γίνει πολύ σφιχτό ανάλογα πως μας αρέσει.


                                                                                                            
                                                                                                            ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου