Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΑΤΤΙΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22-6-2014


του Σάββα Ιακωβίδη
 
Η δημογραφία είναι μια πυρηνική βόμβα στα θεμέλια κάθε κράτους. Αν το κράτος και η πολιτική ηγεσία δεν είναι σε θέση να την αποπυροδοτήσουν, κάποια στιγμή θα εκραγεί με ασύλληπτες επιπτώσεις. Αυτό ήδη συμβαίνει στην κατεχόμενη Κυπριακή Δημοκρατία. 


Στοιχεία που έδωσε προχθές στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής σοκάρουν για την τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα ο κυπριακός Ελληνισμός. 

Σύμφωνα με ανάλυση στατιστικών ευρημάτων της απογραφής πληθυσμού, που έγινε το 2011, οι Έλληνες κάτοικοι της νήσου έχουν περιοριστεί στις 572 χιλιάδες. Δηλαδή, αν συγκριθούν προς τον μουσουλμανικό πληθυσμό των κατεχομένων, όπου Τ/κ και έποικοι κυμαίνονται μεταξύ 500 και 800 χιλιάδων, γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι είμαστε μειοψηφία στην πατρίδα μας! 

Πού οφείλεται αυτό το έκδηλα ανησυχητικό γεγονός; 

Πρώτα στην υπογεννητικότητα των Ελλήνων. Σύμφωνα με την κ. Πηνελόπη Χριστοφορίδου, από το 1992 μέχρι το 2012, ο ρυθμός γονιμότητας στην Κύπρο μειώθηκε κατά 44%, ενώ στην Ευρώπη κατά 30%. 
Η μείωση έγινε εντονότερη μεταξύ 2002 και 2011, και έπεσε στο 1,35 παιδιά.

Από την άλλη, είναι ο συνεχιζόμενος εποικισμός των κατεχομένων από την Τουρκία. 
Οι κατεχόμενες περιοχές έχουν τουρκοποιηθεί, ισλαμοποιηθεί και μουσουλμανοποιηθεί. 

Και τρίτον, είναι η ανεξέλεγκτη άφιξη -νόμιμη ή παράνομη- ξένων στο νησί, πρώτα εταίρων μας και, φυσικά, ατόμων από τρίτες χώρες. 
Όλες οι κυβερνήσεις, από τη δεκαετία του ’90, εξήγγειλαν δημογραφική πολιτική. Τον Απρίλη του 2009 ιδρύθηκε από την τότε κυβέρνηση Χριστόφια (διά της υπουργού Εργασίας Σωτηρούλας Χαραλάμπους) ο Εθνικός Φορέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής.
Ο κυριότερος στόχος του ήταν και είναι η εν παντί στήριξη της οικογένειας, με έμφαση στη γεννητικότητα. Πέρασαν πέντε χρόνια, χωρίς ουσιαστικά κανένα μέτρο και αποτέλεσμα. Μαθαίνουμε πως στις 24 τρέχοντος, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συγκάλεσε σύσκεψη του Φορέα. 

Η Κυβέρνηση ετοίμασε, διά της Ζέτας Αιμιλιανίδου, ένα σχέδιο δράσης με εφικτούς και υλοποιήσιμους στόχους.
Η ΣΕΚ, που συμμετέχει στον Φορέα, κατ’ επανάληψιν έχει κάνει υλοποιήσιμες εισηγήσεις, όπως: 
Την κατά καιρούς αύξηση της άδειας μητρότητας. Την παραχώρηση πληρωμένης γονικής άδειας. 
Την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η πολύτεκνη οικογένεια και ιδιαίτερα η πολύτεκνη εργαζόμενη μητέρα, καθώς επίσης και την παροχή γενναιόδωρων κινήτρων, (πάντα στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους), και τη δημιουργία υποδομών από την πολιτεία, που θα συμβάλουν στην επανένταξη χιλιάδων γυναικών στην αγορά εργασίας, οι οποίες σήμερα βρίσκονται εκτός, γιατί έχουν παιδιά σε μικρές και ευαίσθητες ηλικίες, που χρειάζονται τη μητρική φροντίδα.

Μετά την τεκμηρίωση του δημογραφικού Αττίλα, που ήδη απειλεί τον κυπριακό Ελληνισμό και τον εφιάλτη της ισλαμοποίησης της Κύπρου, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. 

Η Υπουργός Εργασίας με τους κοινωνικούς φορείς να συναποφασίσουν… προχτές συγκεκριμένα μέτρα ανάσχεσης της υπογεννητικότητας.

Η Κύπρος κινδυνεύει. Ο δημογραφικός Αττίλας -υπογεννητικότητα, ανεργία, μουσουλμανισμός και ισλαμισμός- είναι εντός των τειχών και ροκανίζει τα θεμέλια του κράτους και της βιολογικής και εθνικής ύπαρξης του Ελληνισμού. 

Είναι πραγματικά οξύμωρο να αναζητούμε επενδύσεις από το εξωτερικό, όταν δεκάδες εκατομμύρια εξάγονται από ξένους εργαζόμενους στο νησί. 
Και είναι αφόρητο να μιλάμε για υπογεννητικότητα, όταν χιλιάδες λαμπροί νέοι μας ξενιτεύονται και δεν επιστρέφουν επειδή δεν βρίσκουν δουλειά. 
Ο εφιάλτης της δημογραφίας δεν αντιμετωπίζεται με ανέξοδες διακηρύξεις, αλλά με έργα.



ΠΗΓΗ. elkeda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου