Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αρνάκι λαδορίγανη (Καλαβρυτινή Συνταγή)

ΥΛΙΚΑ
- 1/2 μέτριο αρνάκι
- δύο-τρία μεγάλα ματσάκια φρέσκια ρίγανη
- αλάτι, λάδι, ελάχιστο πιπέρι και προαιρετικά λεμόνι και κρεμμύδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Α. Στην κατσαρόλα:
Κόβουμε μερίδες το αρνάκι και αφού το πλύνουμε καλά, το βάζουμε να βράσει στην κατσαρόλα, με νερό που να το σκεπάζει.
Το ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και τη ρίγανη καλά καθαρισμένη και πλυμένη.
Το αφήνουμε να βράσει και το σερβίρουμε με τη ρίγανη και το ζουμί του.
Για περισσότερη νοστιμιά το τσιγαρίζουμε στην αρχή, χωρίς όμως να το ξαφρίσουμε όταν αρχίσει να βράζει.
Β. Στο φούρνο:
Κόβουμε το αρνί μερίδες ή τρία μεγάλα κομμάτια, μπορούμε όμως να το βάλουμε να ψηθεί και ολόκληρο, ρίχνοντας από την αρχή το ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να ψηθεί, γυρνώντας το να πάρει χρώμα.
Το σερβίρουμε όπως και της κατσαρόλας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. kalavrytanews
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου