Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-8-2013

Ποιά είναι η αλήθεια τελικά για τη χημική τραγωδία στη Συρία; Είναι σαφές ότι εισερχόμαστε στο τρίτο και πιο κρίσιμο στάδιο της σύγκρουσης, με τις ΗΠΑ απόλυτα ενεργές, πλέον, προ του κινδύνου να συντριβούν οι ισλαμιστές σύμμαχοί τους. Το ''Defencenet'' υποστηρίζει πως έχουμε προβοκάτσια ανάλογη με αυτή της Γερμανίας το 1939, όταν σκηνοθέτησε επίθεση δήθεν Πολωνών στρατιωτών, αλλά στην πραγματικότητα Γερμανών με πολωνικές στολές κατά γερμανικού φυλακίου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Μόσχα, με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντρ Λουκασέβιτς κατήγγειλε ότι "ο πύραυλος με την χημική κεφαλή που εκτοξεύτηκε κατά των ανατολικών προαστίων της Δαμασκού εκτοξεύθηκε από θέσεις κατειλημμένες από τους ισλαμιστές". Η ''χημική σφαγή'' κατά την Ρωσία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αποτρόπαιη προβοκάτσια των ισλαμιστών και των δυτικών υπηρεσιών, προκειμένου να προκληθεί κλίμα για επέμβαση της Δύσης στην Συρία. 
Eπίσης, πληροφορίες από την Μόσχα αναφέρουν "αυξημένη κίνηση αντικαθεστωτικών από τα σύνορα της Ιορδανίας προς την Συρία τις τελευταίες ημέρες". Οι συγκεκριμένες μονάδες των ανταρτών (αντικαθεστωτικοί, αλλά όχι ισλαμιστές) επιτέθηκαν στις πόλεις Raihaniya, Breiqa και Beer Ajam οι οποίες καταλήφθηκαν. Υπάρχουν όμως και άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των αντικαθεστωτικών πώς ο Μπασάρ Αλ Άσσαντ έκανε χρήση χημικών σκοτώνοντας εκατοντάδες αμάχους, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, τη στιγμή μάλιστα που στην περιοχή βρίσκονται εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ. Ακόμη και κύκλοι μέσα στη Δύση εκφράζουν πλέον ανοιχτά τις επιφυλάξεις, ενώ ενδεικτικό της προβοκάτσιας είναι η αυξομείωση των νεκρών.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ''Alraddar'' αναφέρεται στο βίντεο που δημοσιοποίησε η αντιπολίτευση και επισημαίνει ότι φαίνονται κάποιοι να χορηγούν ενέσιμο υλικό στα παιδιά και εκτιμά ότι πρόκειται για χορήγηση φαρμάκων που θα προκαλέσουν συμπτώματα παρεμφερή με αυτά της εισπνοής χημικών. Ένα άλλο ειδησεογραφικό πρακτορείο, το ''Shamnews'', υποστηρίζει ότι μια τέτοια ρίψη χημικών είναι αδύνατον να έχει πραγματοποιηθεί καθώς η δράση των τοξικών αερίων είναι το ίδιο δολοφονική σε μία περίμετρο 10 χιλομέτρων καθώς μεταφέρονται από αέριες μάζες και ρεύματα. Η περιοχή Γκούτα απέχει λιγότερο από 5 χιλιόμετρα από κατοικημένες περιοχές και 6 χιλιόμετρα από τις περιοχές Καμπούν ,Τζομπάρ και Τζαραμάνα όπου διαμένουν ως γνωστόν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του καθεστώτος.

Η ''Huffington Post'' κάνει λόγο όχι για χιλιάδες αλλά για μερικές δεκάδες θύματα από βομβαρδισμό, και αυτό σύμφωνα με το εγνωσμένου κύρους αντιπολιτευόμενο Παρατηρητήριο (ΟSDH). Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου του πώς οι πληροφορίες πρέπει να επαληθευτούν, ενώ και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για ''πιθανή χρήση χημικών''. Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας William Hague εμφανίζεται επίσης επιφυλακτικός δηλώνοντας πως οι πληροφορίες πρέπει να επαληθευθούν. O υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας κράτησε κι αυτός αποστάσεις μιλώντας στην ''Guardian''. Η Ρωσία είναι η πρώτη που μίλησε εξ αρχής για προσχεδιασμένη προβοκάτσια. Και ο ειδικός αναλυτής Charles Lister σε θέματα τρομοκρατίας και εξεγέρσεων του ινστιτούτου IHS Jane Center, επισημαίνει πως ''...δεν είχε καθόλου νόημα για τη συριακή κυβέρνηση να προβεί τη δεδομένη στιγμή σε μια τέτοια ενέργεια, όταν οι ελεγκτές του ΟΗΕ βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα μέρη που θεωρητικά επλήγησαν''. Αντίθετα, υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα προάστια της Δαμασκού ήταν άντρο της Jabhat Al Nusra που έχει μακρά παρουσία στην περιοχή.

Στη χρονική αυτή συγκυρία, όπου ο Άσαντ έχει το πάνω χέρι στη Συρία, μοιάζει ως αυτοκτονία η χρήση χημικών στην περίχωρα της Δαμασκού. Αντίθετα, την όλη κατάσταση επιχειρούν να εκμεταλλευτούν οι ΗΠΑ, η Αγγλία και η Γαλλία για να συζητήσουν εκ νέου την προοπτική εξοπλισμού της αντιπολίτευσης και να θέσουν το θέμα ως παραβίαση της κόκκινης γραμμής, έτσι ώστε να εισβάλει το ΝΑΤΟ στη Συρία. Κάτι που κατά την άποψή μας, γίνεται πλέον αρκετά πιθανό. Εκτός αν στην Ουάσιγκτον κάνουν δεύτερες σκέψεις...


ΠΗΓΗ. elkeda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου