Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΠΟΣΠΕΡΤ: Έρμαιο των καναλαρχών η κυβέρνηση - ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ  28-7-2013

Σκληρή κριτική για τη μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης, αλλά και του αρμόδιου υφυπουργού Παντελή Καψή, εξαπολύουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που σημειώνουν πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εκχωρήσει τα πάντα στους ιδιώτες.


     
Στην πολιτική και τακτική της κυβέρνησης, η οποία με την απάνθρωπη, ανήθικη, εκδικητική και αντισυνταγματική συμπεριφορά της, δεν θέλει να τους αφήσει κανένα περιθώριο διεκδίκησης για εργασία στέκονται οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, με τη νέα ανακοίνωση που εξέδωσαν.
«Στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που έχουν αποδείξει πέρα από τα τυπικά τους προσόντα με τη μακρόχρονη παρουσία τους στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, την επαγγελματικότητά τους, την εξειδίκευσή τους, τη φιλοτιμία τους, την αυταπάρνησή τους και την υπερηφάνεια τους γιατί δούλευαν ίδρωναν, έχυναν αίμα, πέθαιναν στο καθήκον γιατί δούλευαν/ουν για την ΕΡΤ των μεγάλων γεγονότων και της ιστορίας του τόπου. Γιατί έδιναν/ουν τον καλύτερό τους εαυτό για μια ΕΡΤ δυναμικά ανταγωνιστική που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κοινής γνώμης. Γεγονός που ποτέ δεν ήθελαν οι κυβερνήσεις και πόσο μάλλον η τωρινή κυβέρνηση που είναι έρμαιο των καναλαρχών των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης, όπως προκύπτει σαφέστατα και με τις τώρα συμμαχίες τους, ώστε να κλείσουν την ΕΡΤ και θέλουν να πετάξουν τους άξιους εργαζόμενους της στο δρόμο – σ’ ένα δρόμο χωρίς επιστροφή» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και σημειώνουν πως η κυβέρνηση, είχε επιλέξει να εκχωρήσει τα πάντα στους «συνεταίρους» της, χωρίς το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα του Έλληνα πολίτη για δημόσια τηλεόραση.
«Τους αναγκάσαμε, παρά τη λυσσαλέα επικοινωνιακή πολιτική τους και τα νομικά τους επιχειρήματα στο ΣτΕ (ότι δεν χρειάζεται δημόσια τηλεόραση αλλά οι δημόσιες συχνότητες θα μπορούσαν να νοικιαστούν σε ιδιώτες με τον… έλεγχο του κράτους) και να υπάρχει δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού, να μην το στερηθεί ο Έλληνας πολίτης» τονίζουν και συμπληρώνουν:
«Μέσα από τον αγώνα των εργαζομένων κάναμε το πρώτο βήμα. Κλονίστηκε η κυβέρνηση και δεσμεύτηκε για συνέχεια του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Οι εργαζόμενοι κάναμε το αυτονόητο, στο κενό – μαύρο που δημιούργησε η κυβέρνηση, λειτουργήσαμε και λειτουργούμε τον δημόσιο φορέα, χωρίς ούτε ένα λεπτό μαύρο, με συνεχή ροή και πλήρες πρόγραμμα και πλήρη αποδοχή από την παγκόσμια κοινότητα και τους Έλληνες πολίτες. Αυτό, τρομάζει την κυβέρνηση και η επίθεση προς τους εργαζόμενους εντείνεται γιατί πραγματικά δεν τους θέλει ούτε καν στο διάδοχο φορέα».
Για τον τελικό στόχο της κυβέρνησης, όσον αφορά στη δημόσια τηλεόραση, σημειώνουν πως «θέλει ένα φορέα “φερετζέ” που θα δουλεύει λίγες ώρες – κάποιες ώρες, παράγοντας μόνο τα εντελώς απαραίτητα και μόνο το ελάχιστο, Αθηνοκεντρικό, χωρίς να υπολογίζει τη συμπρωτεύουσα, όλη την επικράτεια της Ελλάδας και τη διασπορά. Επίσης παρά τον τίτλο που έχουν βάλει στον νέο φορέα (απαράδεκτος ο τίτλος internet) το διαδίκτυο, τα πολυμέσα της ΕΡΤ καθώς και το αρχείο της ΕΡΤ και του ΕΟΑ που ανήκει στην ΕΡΤ, με την τακτική τους δεν ξέρουμε ακόμα αν θα λειτουργήσουν, πόσο θα λειτουργούν και αν θα αποτελέσουν ακόμα την πολιτιστική μας κληρονομιά».
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, η ΠΟΣΠΕΡΤ στο συνεχές διοικητικό της συμβούλιο, αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα και παραμένει σταθερή στην πρώτη της απόφαση, δηλαδή να αγωνιστούμε, η ΕΡΤ να ανοίξει όπως ήταν στις 11 Ιουνίου, όμως τονίζεται πως «κάθε άλλη πρόταση για όλους τους εργαζόμενους, να είναι αυτοί που θα στελεχώσουν νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό διάδοχο φορέα, μπορεί και πρέπει να συζητηθεί».
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σημειώνουν τέλος πως κανένας εργαζόμενος δεν θα πρέπει να κάνει αίτηση στην εκτρωματική και απαράδεκτη αυτή προκήρυξη του… ενδιάμεσου (;) αυτού φορέα. «Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθεί πίσω η κατάπτυστη προκήρυξη 589 θέσεων και να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και αρμόδιους υπουργούς».
Όσο για τη «βάση» της συζήτησης θα πρέπει να είναι η απόφαση του ΣτΕ (που αναφέρει ότι πρέπει να λειτουργήσει δημόσιος φορέας – που αυτή τη στιγμή υπάρχει θεσμοθετημένος) και η πολιτική συμφωνία των αρχηγών για στελέχωση μόνο από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ της συνέχειας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.


ΠΗΓΗ. efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου