Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ενημερωτικό Ενημερωτικό σημείωμα - καταπέλτης καίει Βενιζέλο - Παπακωνσταντίνου

03/02/2013
Κόλαφο για τους χειρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αποτελεί το ενημερωτικό σημείωμα της Διεύθυνσης Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών, που αποκαλύπτει η "Αυγή". Το σημείωμα εστάλη στον Γιάννη Στουρνάρα στις 22 Νοεμβρίου 2012, ενώ κοινοποιήθηκε και στους οικονομικούς εισαγγελείς.
Το υπογράφει η Σμαράγδα Πιτένη, αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης ΔΟΣ, η οποία προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος να "αμνηστευθούν" φορολογικά οι αναφερόμενοι στη λίστα Λαγκάρντ. Η Σμ. Πιτένη τονίζει ότι πρώτα πρέπει να γίνει φορολογικός έλεγχος στα φυσικά και νομικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα και μετά να υπογραφεί η συμφωνία με την Ελβετία: "εφιστά ιδιαιτέρως την προσοχή στην επιτακτική ανάγκη εσπευσμένης εκκίνησης φορολογικού ελέγχου για καθένα από τα περιλαμβανόμενα στην επονομαζόμενη 'λίστα HSBC' φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα και λοιπές νομικές οντότητες, όπως domiciliary companies/societes domiciliees, trusts, foundations κ.λπ., ώστε στην περίπτωση υπογραφής μίας τέτοιας συμφωνίας, αυτά τα πρόσωπα ή οι οντότητες να ΜΗΝ υπαχθούν επ’ ουδενί στο πεδίο εφαρμογής της 'τακτοποίησης'".
Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι υπουργοί Οικονομικών εμφανίζονται ως επισπεύδοντες τη συμφωνία, η οποία στην πραγματικότητα ενισχύει όσους έβγαλαν τα λεφτά τους έξω!
Στο ενημερωτικό σημείωμα υπογραμμίζεται ακόμη ότι, σύμφωνα με την ελληνογαλλική συμφωνία, "μόνος σκοπός" της αποστολής της λίστας είναι η διενέργεια φορολογικού ελέγχου, "προκειμένου "...διά την εξασφάλισιν της κανονικής βεβαιώσεως και εισπράξεως των φόρων των προβλεπομένων". Άραγε με ποια υπηρεσιακή εισήγηση ο συνταγματολόγος Ευ. Βενιζέλος και ο Γ. Παπακωνσταντίνου αποφάνθηκαν ότι η λίστα δεν μπορεί να αξιοποιηθεί;
Παράλληλα, η Σμ. Πιτένη ξεκαθαρίζει ότι ο σωστός δρόμος για να έλθει η λίστα είναι η διοικητική συνδρομή, που προβλέπεται στην ελληνογαλλική σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας (που ισχύει από το 1964), και όχι η διπλωματική οδός, που επέλεξαν οι προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Τη διοικητική συνδρομή υπέδειξε και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί με επιστολή του στον Έλληνα ομόλογό του.

ΠΗΓΗ: http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου