Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

                               
                            Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
                                                   
                           ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ





ΥΛΙΚΑ
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό (1 κούπα του τσαγιού)
  • 1 λίτρο γάλα (5 κούπες του τσαγιού)
  • 150 γρ. ζάχαρη (¾ κούπας του τσαγιού)
  • 4 αυγά                                         
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα λεμονιού
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι:
  • 500 γρ. ζάχαρη (2 ½ κούπες του τσαγιού)
  • 200 γρ. νερό (1 κούπα του τσαγιού)
  • χυμό ενός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τη ζάχαρη, το γάλα και το ξύσμα στη φωτιά. 
Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πήξει. 

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα.. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 5 στρώσεις φύλλο, αλείφοντας ανάμεσα με βούτυρο. Προσθέτουμε την κρέμα και τη σκεπάζουμε με άλλες 5 στρώσεις φύλλο βουτυρωμένο. 

Χαράζουμε ελαφρά τις μερίδες και ραντίζουμε με νερό. 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40′-50′. 
Στο μεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 5′ και περιχύνουμε το ζεστό γαλακτομπούρεκο.





                                                                                                          ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ