Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Μανιτάρια ψητά λαδορίγανη


                          Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                            Μανιτάρια ψητά λαδορίγανη




ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο λευκά μανιτάρια εμπορίου (αγαρικά)
  • χυμό 1 λεμονιού
  • ρίγανη
  • λίγο λάδι
  • αλάτι (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 180-200 βαθμούς.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με υγρό πανί. 
Τα μανιτάρια έχουν την ιδιότητα να απορροφούν υγρά, είναι ευαίσθητα, οπότε καλό είναι να καθαρίζονται με υγρό πανί και όχι απευθείας με νερό.
Κόβουμε τα μανιτάρια στα 2 ή 4 κομμάτια. 
Αν είναι πολύ μεγάλα, τα κόβουμε περισσότερες φορές.

Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι. 
Μην σας ανησυχεί αν είναι μικρό το ταψί και φαίνονται στριμωγμένα. Μαζεύουν με το ψήσιμο.
Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι και το χυμό ενός λεμονιού ή και παραπάνω αν σας αρέσει η γεύση του λεμονιού.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη, ρίχνουμε αλάτι αν θέλουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου ή όσο χρειαστεί για να ετοιμαστούν.

Μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε κι άλλα πράγματα στη συνταγή μας. 
Ψιλοκομμένο σκορδάκι, άλλα μυρωδικά κλπ



                                                                                                                   ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



ΠΗΓΗ. mikrikouzina