Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

                        Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                        ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤO ΦΥΛΛΟ

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 ml ελαιόλαδο (1 φλιτζάνι του τσαγιού)
  • 70 ml χλιαρό νερό
  • 1 κουτάκι σόδα (αναψυκτικό)
  • λίγο αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 200 γρ φέτα (όχι πολύ αλμυρή)
  • 150 γρ ανθότυρο
  • 150 γρ μανούρι
  • 2 αυγά
  • μαύρο και λευκό σουσάμι
  • θυμάρι, μαϊντανό
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ, τα δουλεύουμε λίγη ώρα και προσθέτουμε σόδα όσο χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη μαλακή (να πλάθεται χωρίς να κολλάει στα χέρια μας)

Χρησιμοποιούμε σόδα (Αναψυκτικό)! Αυτό είναι και το μυστικό στο φύλλο γιατί το κάνει τραγανό εξωτερικά και ζουμερό εσωτερικά.
Αφήνουμε τη ζύμη τουλάχιστον μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Βάζουμε τα τυριά σε μια λεκάνη, τα διαλύουμε καλά με τα χέρια μας και προσθέτουμε τα αυγά, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Ανακατεύουμε πάλι καλά να διαλυθεί το αυγό, τρίβουμε το πιπέρι και είμαστε έτοιμοι Κόβουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε 2 φύλλα με πάχος 1 εκατοστό περίπου.
Λαδώνουμε τα τοιχώματα και το εσωτερικό ενός ταψιού διαμέτρου 30 εκατοστών. 

Τοποθετούμε το ένα φύλλο και προσθέτουμε τη ζύμη ομοιόμορφα παντού. 
Αφήνουμε ένα πόντο στις άκρες για να κολλήσει το άλλο φύλλο. 
Κλείνουμε και διπλώνουμε τα δύο φύλλα στις άκρες τους.
Ραντίζουμε με λίγο νερό, προσθέτουμε το σουσάμι και ψήνουμε στους 180 °C βαθμούς για μισή ώρα


                                                                                                                     ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 






ΠΗΓΗ. tlife