Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Κολοκυθομπούρεκο


                          Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 
                               Κολοκυθομπούρεκο







ΥΛΙΚΑ
  • 4 μεγάλα κολοκύθια σε ροδέλες λεπτές
  • 1 κιλό πατάτες σε ροδέλες λεπτές
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 μάτσο δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κιλό μυζήθρα τριμμένη
  • 2 ποτήρια του νερού γάλα
  • 1 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • μοσχοκάρυδο, πιπέρι, 1 πρέζα αλάτι
  • αλεύρι για τα λαχανικά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατίζουμε και αλευρώνουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε ξεχωριστά μπολ.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας ελαφρά και τοποθετούμε μία στρώση πατάτες, βάζουμε λίγο πιπεράκι, τοποθετούμε μία στρώση κολοκυθάκια και ξανά ρίχνουμε λίγο πιπεράκι (ελάχιστο όμως) και από πάνω σκορπίζουμε παντού τη μισή τριμμένη μυζήθρα.

Από πάνω πασπαλίζουμε με την ντομάτα.  

Ρίχνουμε τα μισά μυρωδικά μας και συνεχίζουμε να στρώνουμε πατάτες και κολοκυθάκια. Μας παίρνει δύο στρώσεις για στρογγυλό ταψί. 

Την υπόλοιπη μυζήθρα την έχουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το αλεύρι , το γάλα, το ελαιόλαδο, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και 1 πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός όχι πολύ πηχτός.  

Μέσα σε αυτό το μείγμα βάζετε και τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα ρίχνετε πάνω στα λαχανικά και λίγο στις άκρες του ταψιού να καλύψει παντού ωραία.
Το ψήνουμε στους 180° c .
 


                                                                                                                         ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



ΠΗΓΗ. thessalonikipress