ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Εικόνες από το παρελθόν, και κόσμοι παράλληλοι σε μια φωτογραφία!



Ο Μπορίς Σολομάτιν, ο δημιουργός αυτών των εικόνων, ξέρει να περιεργάζεται το παρελθόν μέσα από παράλληλους κόσμους. Στα χέρια του μια απλή φωτογραφική μηχανή μεταμορφώνεται σ’ ένα μηχάνημα που διαπερνά το χρόνο και το χώρο.


Αυτή η δουλειά του, μέσα από την οποία η κάμερα καταγράφει κάθε λεπίδα, αφηγείται την τραγική ιστορία ενός μεγάλου έθνους.


Σε κάθε περίπτωση, η φωτογραφία με τίτλο «Βιομηχανικές Ημέρες» μας δίνει μια αρκετά αισιόδοξη εικόνα. Δείχνει πως η βιομηχανία της χώρας αναπτύχθηκε και αναστηλώθηκε μετά από σειρά κατακλυσμών ...


Η φωτογραφία με τίτλο: «Αθόρυβη λειτουργία» είναι ένα απλό παράδειγμα από μια προηγούμενη ζωή. Μιλάει για εποχές που η άποψη του ατόμου άξιζε περισσότερο από τα χρήματα και καιρούς που ήταν κάτι περισσότερο από φωτιά, άνθρακα και ιδρώτα. Μια εποχή των δυνατών και γενναίων ανθρώπων, μια εποχή όμορφων πραγμάτων, ευγένειας, δικαιοσύνης και ευτυχίας…


«Η Οδός με τις νίκες» μιλάει για το παρελθόν, όπου νίκες και επιτυχίες εξαφανίζονται, ενώ δείχνει σε τι μετατρέπονται τελικά. Πολύ καιρό πριν, όταν τα ονόματα των δρόμων ήταν ηρωικά, και τα αυτοκίνητα έφεραν το περήφανο όνομα "Νίκη". Αλλά η εποχή αυτή έχει περάσει μαζί με τις νίκες της που χάθηκαν, κι οι δρόμοι εγκαταλείφθηκαν και ξεχάστηκαν. Ένας νέος κόσμος έχει περάσει το κατώφλι μας ...


Η φωτογραφία «Καλοκαίρι (παράξενη ζωή)» μας πάει πίσω στη δεκαετία του 1950, μια εποχή αληθινού μεγαλείου και μιας όμορφης χώρας με το όνομα της Σοβιετικής Ένωσης. Βλέπουμε μια καλοκαιρινή μέρα, ευτυχισμένους πολίτες, με το θρίαμβο της επιστήμης και της τεχνολογίας στην υπηρεσία των ανθρώπων.



«Η πόλη με τα τσακισμένα όνειρα» ήταν κάποτε γεμάτη από νέους, χαρούμενους ανθρώπους και νέα πράγματα. Τις καρδιές ζέσταιναν οι ελπίδες και τα όνειρα της ευτυχίας. Αυτοί οι χρόνοι έχουν περάσει, οι άνθρωποι έφυγαν και όλα έχουν πετάξει μακριά ... Όσοι έμειναν στην πόλη των τσακισμένων ονείρων, σιγά-σιγά μετατρέπονται σε σκόνη όπως και τα όνειρά μας.


Τα «Περιστέρια» διηγούνται μια ιστορία για μια λαμπρή πόλη με μεγάλες λεωφόρους, πράσινο γρασίδι, που είναι κατάφυτη από λουλούδια. Μια πόλη, όπου οι ηρωικοί πιλότοι, οι πρωτοπόροι και οι αστροναύτες παρελαύνουν με τις στολές τους μέσα από τους δρόμους της, ενώ τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα με επιδέξιους πατινέρ.

 Πρόκειται για μια πόλη όπου οι άνθρωποι μπορούν να πετάξουν, ο καθένας είναι ευγενικός, και οι μεταφορές είναι μια γοητευτική υπόθεση.



ΠΗΓΗ. gr.rbth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου