Επτά μήνες μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που κήρυξε αντισυνταγματικό το νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, η πληγή παραμένει ακόμα ανοικτή. 


Οι καναλάρχες, παλαιοί και νέοι, προσπαθούν να τραβήξουν τη δική τους γραμμή μέχρι να διεξαχθεί ο καινούργιος διαγωνισμός που θα δώσει επτά άδειες με τιμή εκκίνησης 35 εκατομμύρια ευρώ. 

Την ίδια στιγμή, η νέα τηλεοπτική σεζόν, που θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι παίκτες στο μιντιακό τοπίο «μοιράζουν» ξανά και ξανά τα χαρτιά τους με νέες συνεργασίες να αλλάζουν τα μέχρι πρότινος δεδομένα.

Περίτρανο παράδειγμα το κανάλι Epsilon, η εξαγορά του οποίου από τον Ιβάν Σαββίδη γνωστοποιήθηκε – κι επίσημα – τις προηγούμενες ημέρες. 
Ο ομογενής επιχειρηματίας με το επιτελείο του και εξειδικευμένους συμβούλους από το εξωτερικό αναμένεται να αλλάξει ριζικά το πρόγραμμα του σταθμού, που θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2018. 

Με άσσο στο μανίκι του τον Λάκη Λαζόπουλο, έναν άνθρωπο που διατηρεί εξαιρετικά καλές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα όπως και ο ίδιος, στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα κανάλι με ενημερωτικό προφίλ και μικρές δόσεις ψυχαγωγίας και lifestyle. 

Στοιχείο που δεν προκαλεί εντυπώσεις, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή ο Ιβάν είναι αφενός ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες πολιτικές εφημερίδες, του «Έθνους», αφετέρου δεν έχει κρύψει στιγμή την εύνοια του προς την κυβέρνηση λέγοντας για τον πρωθυπουργό ότι αποτελεί «προϋπόθεση επιτυχίας για το μέλλον».

Ένας νέος ακόμα ισχυρός παίκτης, που αναμένεται να διασταυρώσει τα ξίφη του με τον Ιβάν για μιντιακούς και πολιτικούς λόγους, είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. 

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, όχι μόνο έχει εξαιρετικές σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία - είναι κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ισίδωρου Κούβελου και ο πατέρας του  Μιλτιάδης Μαρινάκης ήταν στενός πολιτικός φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη – αλλά κατάφερε να πάρει στην φαρέτρα του τα δυνατά όπλα που ακούν στο όνομα «Νέα» και «Βήμα», αλλά και το 22,11% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.. 

Μετοχές στο Mega και συγκεκριμένα το ποσοστό του 19,63%, βέβαια, διατηρεί και ο Ιβάν ο οποίος στην τελευταία γενική συνέλευση ανέφερε ότι προτίθεται να βάλει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει άμεσα να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. 

Η απάντηση των Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη έβαζε φρένο στα σχέδια του, λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για ανακοινώσεις, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες εργαζόμενοι του πάλαι ποτέ μεγάλου καναλιού όχι μόνο δεν γνωρίζουν το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά παραμένουν όμηροι μιας δραματικής κατάστασης που δεν φαίνεται να έχει τέλος. 
Σημαντικό κομμάτι στο παζλ που διαμορφώνεται αποτελεί και ο Σκάι. 

Ο Γιάννης Αλαφούζος, στις αρχές του καλοκαιριού, είχε πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τον  Γιάννη Βαρδινογιάννη του Star με στόχο να προχωρήσουν σε συγχώνευση των τεχνικών τμημάτων. 

Οι επαφές, όπως αποδείχτηκε και μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν απέφεραν καρπούς με τον πρώτο να προχωρά στην επόμενη κίνηση του που είναι η συνεργασία με το κανάλι Action 24 και τον Διονύση Παναγιωτάκη. 

Ο MR. Σκάι έδωσε, πριν λίγους μήνες, ένα μικρό δείγμα της παραπάνω συνεργασίας, αφού κατά τη διάρκεια των γαλλικών εκλογών το κανάλι του Φαλήρου δεν μετέδωσε την ειδικά σχεδιασμένη ενημερωτική εκπομπή για το εν λόγω θέμα αλλά προτίμησε να την βγάλει στον αέρα μέσω του site skai.gr και του Action24. 

Το μέλλον θα δείξει ποια θα είναι η συνέχεια αυτής της σχέσης με το μόνο σίγουρο να είναι οι προθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου για την απόκτηση δεύτερου ενημερωτικού σταθμού. 

Όσον αφορά στις προθέσεις των Ant1 και του Alpha; 
Ο Θοδωρής Κυριακού περιμένει να δει τις εξελίξεις στο κομμάτι των τηλεοπτικών αδειών,  τηρώντας σιγήν ιχθύος και δουλεύοντας σκληρά με το επιτελείο του για το πρόγραμμα της νέας χρονιάς, στάση που προσπαθεί να κρατήσει και ο Δημήτρης Κοντομηνάς. 

O τελευταίος, βέβαια, έχει εξαπολύσει κατά το παρελθόν τα πυρά του προς τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εγώ τους βοήθησα, γιατί είναι νέοι άνθρωποι και πίστευα ότι θα βοηθήσουν τη χώρα, αλλά η πολιτική τους και οι επιλογές τους στην οικονομία οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή».



ΠΗΓΗ. reader.gr