ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Σχέδιο – σοκ για τις συντάξεις 120.000 απόστρατων

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-8-2017


«Βόμβα» διπλών μειώσεων στις συντάξεις
120.000 απόστρατων και πιθανή κατάργηση των προσαυξήσεων που τους δίνουν τα διπλά έτη σε μάχιμες μονάδες φέρνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων με το νόμο 4387/2016.
 
 
 
Για τον επανυπολογισμό μάλιστα, δεν θα ληφθούν υπόψη οι μισθοί που είχαν όταν αποστρατεύτηκαν και πήραν την αρχική τους σύνταξη, αλλά οι μισθοί που καθορίστηκαν με το νόμο 4307/2014 και ήταν μικρότεροι από τις πραγματικές αποδοχές όταν αποστρατεύτηκαν ή από τις αποδοχές βάσει των οποίων ανέβαινε η σύνταξή τους μέχρι το 2020.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» ανατροπή έρχεται και στα έτη υπηρεσίας του, καθώς θα προσμετρηθούν ως διπλά τα χρόνια σε μάχιμες μονάδες, μόνο εφόσον έχουν πληρωθεί εισφορές και γι αυτά.

Το αποτέλεσμα από τις δύο παραπάνω ανατροπές είναι ότι οι περικοπές που θα έχουν οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα είναι μεγαλύτερες γιατί οι νέοι συντελεστές του νόμου Κατρούγκαλου θα υπολογιστούν:

-Σε μικρότερους μισθούς

-Στα πραγματικά έτη υπηρεσίας και όχι σε αυτά που υπολογίστηκαν χωρίς εισφορές για την αρχική σύνταξη.

Στα δύο αυτά ζητήματα ετοιμάζονται οδηγίες, με σχετική εγκύκλιο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που θα αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ότι τουλάχιστον στα έτη ασφάλισης για τον επανυπολογισμό σύνταξης θα μετρηθούν όσα έχουν και εισφορές. 

Υπάρχει σκέψη να μπει και πλαφόν γιατί στα διπλά πτητικά εξάμηνα, που έχουν και εισφορές, προκύπτουν έτη ασφάλισης που φτάνουν στα 60 χρόνια.

Για τους ένστολους στο συντάξιμο χρόνο υπολογίζονται διπλά τα έτη που υπηρέτησαν σε «μάχιμες» μονάδες με ανώτατο όριο τα πέντε έτη.

Αντίστοιχα, στους αξιωματικούς του Ναυτικού και της Αεροπορίας υπάρχουν τα διπλά καταδυτικά και πτητικά εξάμηνα. Μετά τα 18 ή 20 έτη πραγματικής υπηρεσίας, τα εξάμηνα αυτά μετρούν ως διπλά.



ΠΗΓΗ. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου