Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΡΟΣΤΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΥ

                         
                                 Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

                            ΡΟΣΤΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΥ            





          
ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. πατάτες
  • 400 γρ. κολοκυθάκια
  • 400 γρ. καρότα 
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 100 γρ. γιαούρτι 
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλάκι τσαγιού σκόνη κάρυ
  • αλεύρι 2 - 3 κουταλιές (μόνο αν χρειαστεί) 
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Πλένετε τα λαχανικά. 
Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη και τα αλατίζετε ελαφρά. 
Τα βάζετε σε τρυπητό για μισή ώρα, να βγάλουν τα υγρά τους. 
Εν τω μεταξύ τρίβετε τα καρότα επίσης στο χοντρό τρίφτη και τις πατάτες (αφού τις ξεφλουδίσετε) στον ψιλό τρίφτη του τυριού.

Βάζετε τις πατάτες και τα καρότα σε μπολ. 
Στραγγίζετε τα κολοκυθάκια, πιέζοντας τα με τα χέρια σας να φύγουν τα περιττά υγρά και τα προσθέτετε κι αυτά. 
Προσθέτετε αλατοπίπερο, το κάρυ, τα αυγά και το γιαούρτι.
Ανακατεύετε καλά το μείγμα των λαχανικών να γίνει ομοιογενές. 
Αν έχει πάρα πολλά υγρά, προσθέτετε λίγο αλεύρι (το μείγμα πρέπει να είναι σαν αραιός χυλός).

Ζεσταίνετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και όταν κάψει, προσθέτετε κουταλιές από το μείγμα. Τις πατάτε λίγο, να απλώσουν τα λαχανικά. 
Τις ροδίζετε καλά και από τις 2 πλευρές και τις βγάζετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν το παραπανίσιο ελαιόλαδο.
Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα. 

Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές. 
Ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι. 

                             
                                                                                                        ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ





ΠΗΓΗ: radicio.com