Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Σπαγγέτι ναπολιτέν φούρνου


                           Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

                           Σπαγγέτι ναπολιτέν φούρνου





ΥΛΙΚΑ
  • 1 πακέτο σπαγγέτι no 7 
  • 150 γρ κομμένη μοτσαρέλα
  • 150 γρ τριμμένο γκούντα
  • 1 κουτί ντοματάκι κον κασέ
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι ξερό 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 κουταλιά σούπας δυόσμος ξερός 
  • 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη 
  • 1 τεμ κύβος λαχανκών 
  • 1 κουταλάκι γλυκού ντοματοπολτό 
  • 1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένος βασιλικός 
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι νερό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους (ας γίνουν κι ελαφρώς αλ ντέντε) και τα στραγγίζουμε. 
Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. 
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το ντοματάκι κον κασέ , το κρεμμύδι και το σκόρδο,τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι , προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα τυριά κι αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. 
Βουτυρώνουμε έναν πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τα μισά μακαρόνια, την μισή σάλτσα, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα μισά τυριά, μετά τα υπόλοιπα μακαρόνια με την υπόλοιπη σάλτσα και τέλος ξανά τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει  λίγο χρώμα από πάνω. 




                                                                                                            ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 




ΠΗΓΗ. chefoulis.gr