ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Cranberry: Ο κόκκινος καρπός με τις ευεργετικές ιδιότητες



To cranberry συγκαταλέγεται στις λεγόμενες "super τροφές" και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας.

Είναι ένας μικρός, αειθαλής θάμνος που καλλιεργείται σε όλη τη Βόρεια Αμερική.



Έχει μια μακρά ιστορία χρήσης από τις ιθαγενείς φυλές των Ινδιάνων της Αμερικής, κυρίως για τη θεραπεία του ουροποιητικού. 
Ο χυμός και τα εκχυλίσματα των φρούτων του χρησιμοποιούνται ως φάρμακο.

Oι θεραπευτικές του ιδιότητες

Τις τελευταίες δεκαετίες, όλο και περισσότερες έρευνες καταδεικνύουν τις εξαιρετικά σπάνιες και ευεργετικές ιδιότητες του θαυματουργού αυτού καρπού, ο οποίος έχει θρεπτικές, θεραπευτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, αποτελεί μία από τις πιο πλούσιες τροφές σε βιταμίνη C, πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, ενώ έχει και πληθώρα άλλων δράσεων.

Το cranberry θεωρείται «φάρμακο της φύσης», λόγω των πολλών θρεπτικών συστατικών που περιέχει με αποδεδειγμένη αντιοξειδωτική και αντιβακτηριδιακή δράση, ενώ προστατεύει από τις λοιμώξεις και αναστέλλει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, καθώς εξουδετερώνει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που παράγονται στο ανθρώπινο σώμα.

Επίσης το cranberry έχει ευεργετικές ιδιότητες στο δέρμα, βοηθώντας την αναζωογόνησή του και διατηρώντας το υγιές και σφριγηλό Στη χώρα μας διατίθεται από την Ocean Spray σε διάφορες μορφές. 
Οι χυμοί, με βάση τα φρέσκα cranberries κυκλοφορούν σε διάφορες γεύσεις και είναι εξαιρετικά πλούσιοι σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά.

Τα αποξηραμένα Cranberries, τρώγονται σκέτα ως ένα υγιεινό και απολαυστικό σνακ ή χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, όπως και οι σάλτσες cranberry.


ΠΗΓΗ. parousiazw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου