Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Μπουτάν - Το τελευταίο μεγάλο βουδιστικό βασίλειο των Ιμαλαΐων

ΚΥΡΙΑΚΗ 25-6-2017


Ανακαλύψτε τον εσωτερικό σας εαυτό με φόντο τα Ιμαλάια μέσα σε ένα παραμυθένιο προορισμό στη νότια Ασία.

Το βασίλειο του Μπουτάν βρίσκεται ανάμεσα στο Θιβέτ και την Ινδία και η επιβλητική του φύση σε συνδυασμό με τη μοναδική ηρεμία και γαλήνη που προσφέρει, το καθιστούν ταξίδι ζωής.


Μοναχοί ντυμένοι με πορφυρά ιμάτια, παραδοσιακά σπίτια που απεικονίζουν ζώα, λουλούδια και φαλλικά σύμβολα, επιβλητικά μοναστήρια και πολύχρωμα φεστιβάλ γεμίζουν με ζωηρές εικόνες τον ταξιδιώτη.

Το Μπουτάν είναι γνωστό με διάφορα ονόματα όπως νότια γη της νύχτας, ενώ η ονομασία του πιθανώς προέρχεται από τη σανσκριτική έκφραση Μπου-Ουτάν που σημαίνει υψίπεδο.
Το ταξίδι στη «Στέγη του κόσμου» υπόσχεται μοναδικούς πολιτισμούς, ανέγγιχτους από το σύγχρονο τρόπο ζωής και φιλόξενους ανθρώπους που οργώνουν ακόμη τις καλλιέργειες τους με πανάρχαιες γεωργικές πρακτικές.

Αξίζει να επισκεφθείτε το ανάκτορο «Pungthang Dewachen Phodrang», ή αλλιώς «Παλάτι της Ευτυχίας», που βρίσκεται στη Θίμφου, την πρωτεύουσα του Μπουτάν. Δείτε από κοντά τα ερείπια του Drukgyel Dzong, ενός πρώην φρουρίου και μοναστηριού, φωλιασμένου ανάμεσα στις πλαγιές της πόλης Πάρο.Το ιερό συγκρότημα Tashichho Dzong στην Θίμφου χρονολογείται από το 1216 και στεγάζει κυβερνητικά γραφεία. Το μοναστήρι Taktsang Palphug και σύμβολο του Μπουτάν αποτελεί δημοφιλή προορισμό για προσκύνημα με τις σημαίες προσευχής να ανεμίζουν γύρω γύρω.ΠΗΓΗ. newsbeast.gr