Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Ψαρονέφρι με πολύχρωμες πιπεριές


                        Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                   Ψαρονέφρι με πολύχρωμες πιπεριές 




ΥΛΙΚΑ
  • 450 γραμμάρια χοιρινό ψαρονέφρι, καθαρισμένο και κομμένα σε φέτες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δενδρολίβανο

  • 4 φιλέτα αντσούγιας στραγγισμένα και πολτοποιημένα

  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες

  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί

  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες

  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Καθαρίζετε το ψαρονέφρι από τα λευκά μέρη και κόβετε σε φέτες 2 εκ. 
Αλατοπιπερώστε τα και προσθέστε τα στο τηγάνι. 
Μαγειρεύτεστην αρχή σε δυνατή εστία για 5 λεπτά και από τις δυο μεριές, μετά μειώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο.
Προσθέστε στο τηγάνι 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο, αντσούγιες, το λευκό κρασί, σκόρδο, πιπεριές κομμένες σε λωρίδες.
Μαγειρέψτε για 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. 
Περιλούστε με το ξίδι. 
Τέλος πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο. 
Σερβίρετε με ρύζι.




                                                                                                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




ΠΗΓΗ. newsbeast.gr