Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Παγωτό φιστίκι Αιγίνης µε ζεστή σοκολάτα


                     Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

       Παγωτό φιστίκι Αιγίνης µε ζεστή σοκολάτα






ΥΛΙΚΑ

  • 500 ml κρέμα γάλακτος

  • 500 ml γάλα
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια
  • 250 γραμμ. ζάχαρη
  • 10 κρόκοι
  • 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου
  • 250 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης ωμά (ψίχα)
  • λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • λιωμένη σοκολάτα (σε θερμοκρασία δωματίου) για το σερβίρισμα

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη. Χαράζουμε τη βανίλια και την προσθέτουμε. 
    Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί. 

    Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. 
    Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός έως ότου λιώσει η ζάχαρη, για περίπου 2΄.
    Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στους κρόκους (πάντα ανακατεύοντας με σύρμα). 

    Ξαναρίχνουμε το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε έως ότου πυκνώσει το μείγμα και αφήνει στρώση στη ράχη της κουτάλας.
    Τότε προσθέτουμε το άρωμα πικραμύγδαλου και αν θέλουμε λίγο χρώμα πράσινο ζαχαροπλαστικής. 

    Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή. 

    Στο τελευταίο χτύπημα, αφού έχει παγώσει το παγωτό, προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης. Σερβίρουμε το παγωτό φιστίκι σε μπολ παγωτού και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα. Μπορούμε να λιώσουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα σε χαμηλή θερμοκρασία.



                                                                                                                        ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 





    ΠΗΓΗ. syntagesmekefi