Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Αμυγδαλωτά μπισκότα


                       Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                           Αμυγδαλωτά μπισκότα




ΥΛΙΚΑ
  • 3 φλιτζάνια θρυμματισμένα ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
 
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180° C και απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ  ανακατεύετε μαζί την θρυμματισμένη αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα αμύγδαλου.

Προσθέτετε τα ασπράδια αυγών και ανακατεύετε μέχρι να γίνει  μια απαλή και λεία ζύμη.
Στη συνέχεια με ένα κουτάλι του γλυκού παίρνετε τη ζύμη και πλάθετε σε μπισκότα σε σχήμα μισοφέγγαρου.

Τοποθετείτε στη λαδόκολλα και πασπαλίζετε με αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά. 
Στη συνέχεια πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.



                                                                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 




ΠΗΓΗ. newsbeast.gr