Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Αργοψημένο αρνάκι στη λαδόκολλα


                              Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                        Αργοψημένο αρνάκι στη λαδόκολλα





ΥΛΙΚΑ
  • 2 κιλά αρνίσιο μπούτι, σπασμένο σε 2 σημεία
  • 3 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρέσκο θυμάρι
  • 100 ml (2 – 3 λεμόνια) χυμό λεμονιού
  • 1 ½ κιλό πατάτες, κομμένες σε ροδέλες ή κυδωνάτες
  • 100 γρ κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Πλένω και αφαιρώ να μεγάλα λίπη από το αρνί.
Με ένα μαχαίρι ανοίγω τρύπες και βάζω τα χοντροκομμένα κομμάτια σκόρδου σε διάφορα σημεία. 
Το ραντίζω από τη μια πλευρά με 1 ΚΣ ελαιόλαδο και πασπαλίζω με 1 ΚΣ αλάτι, ½ κγ πιπέρι και 2 – 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι. 
Επαναλαμβάνω κι από την άλλη πλευρά του αρνιού.

Απλώνω σταυρωτά τα δύο μεγάλα φύλλα λαδόκολλας (μήκους 1,20 – 1,5 μέτρο η κάθε μια) και βάζω τις τεμαχισμένες πατάτες μέσα. 
Τις ραντίζω με 1 – 2 ΚΣ ελαιόλαδο, 1 ΚΣ αλάτι, 1 κγ πιπέρι, 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι και το μισό (50 ml) χυμό λεμονιού. 
Ανακατεύω καλά να λαδωθούν όλες οι πατάτες.
Βάζω το αρνί πάνω στις πατάτες και ρίχνω το υπόλοιπο (50 ml) χυμό λεμονιού.

Τέλος πασπαλίζω τα κομμάτια της κεφαλογραβιέρας  διάσπαρτα από πάνω.

Τυλίγω καλά το φαγητό μέσα στις λαδόκολλες, σαν πακέτο, να μην μπορούν να βγουν τα υγρά του έξω όσο θα ψήνεται. 
Δένω και σταθεροποιώ τις λαδόκολλες με βαμβακερό σπάγκο. 

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C, μειώνω τη θερμοκρασία στους 150°C και το ψήνω για 2 ώρες και 15 λεπτά.
Αφού περάσει αυτή η ώρα βγάζω το ταψί από το φούρνο, ανοίγω τις λαδόκολλες, ανεβάζω την θερμοκρασία στους 180°C στον αέρα, για να πάρει χρώμα και ψήνω για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρω ζεστό συνοδεύοντας το με πράσινη σαλάτα.



                                                                                                               ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 


ΠΗΓΗ. paxxi.gr