Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Ψαρονέφρι µε ψητά λαχανικά


                          Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

                          Ψαρονέφρι µε ψητά λαχανικά








ΥΛΙΚΑ
  • 800 γραμμ. ψαρονέφρι (2 κομμάτια)
Για τη μαρινάτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια άνυδρα κόκκινα
  • 3 πιπεριές χρωματιστές
  • 6 ασπρομανίταρα μεγάλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/2 κ.γλ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Για τη μαρινάτα: 
Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το μέλι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. 
Τα χτυπάμε με πιρούνι να ενωθούν. 
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες 2 εκ. 

Αλείφουμε κάθε φέτα γύρω γύρω με τη μαρινάτα. 
Τοποθετούμε σε σκεύος το κρέας, κοντά το ένα κομμάτι στο άλλο, και ρίχνουμε όση μαρινάτα περισσέψει από πάνω. 
Σκεπάζουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 1 ώρα. 

 Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τα κρεμμύδια σε τέταρτα, τις πιπεριές σε τέταρτα και τα μανιτάρια στη μέση κι όλα μαζί τα βάζουμε σε ταψί. 

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. 
Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες μαριναρισμένες και ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις για 35΄-40΄.


                                                                                                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



ΠΗΓΗ. argiro