Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Κορμός παγωτό


                          Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ  

                                     Κορμός παγωτό






ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:

  • 6 ασπράδια

  • 3 κ.σ. αλεύρι

  • 1 ποτήρι ζάχαρη

  • 6 κροκάδια

  • 4 κ.σ.κακάο

  • 2 βανίλιες
Για την κρέμα:

  • 1 ποτήρι άχνη ζάχαρη

  • 250 κρέμα γάλακτος

  • 1 πακέτο τυρί κρέμα

  • 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παντεσπάνι
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τα βάζουμε στο ψυγείο. 
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα κροκάδια, το κακάο και τις βανίλιες. 
Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη μαρέγκα και ψήνουμε στους 180 για 10-20΄σε ταψί με λαδόκολλα.

Κρέμα
Φτιάχνουμε την κρέμα ανακατεύοντας την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και τη βανίλια.

Όταν κρυώσει το παντεσπάνι* αλείφουμε πάνω την κρέμα και το τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Σερβίρουμε με σαντιγύ .


* Παντεσπάνι… Δεν πρέπει να είναι τελείως κρύο γιατί σπάει και δεν τυλίγεται ρολό.



                                                                                                                           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 



ΠΗΓΗ. paraskhnio