Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Πίτσα με γεμάτη γεύση


                        Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                             Πίτσα με γεμάτη γεύση




ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη
  •     3-4 φλιτζ. αλεύρι
  •     1 φακελάκι μαγιά ξερή
  •     1 φλιτζ. γάλα
  •     ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  •     1 κ.γ. αλάτι
  •     1 κ.γ. ζάχαρη

Για τη σάλτσα
  •     1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ ή χυμό εμπορίου
  •     1 κ.σ. ελαιόλαδο
  •     ½ κ.γ. ρίγανη
  •     αλάτι
  •     ½ κ.γ. ζάχαρη

Για την πίτσα
  •     ½ φλιτζ.μοτσαρέλα ή 1 φλιτζ. γκούντα
  •     ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  •     2 λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  •     1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  •     1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  •     8 φέτες ζαμπόν
  •     6 φέτες σαλάμι μπύρας
  •     1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
  •     2 φλιτζ. γκούντα
  •     3 κ.σ. ελαιόλαδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το ζυμάρι: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικάγια τη ζύμη μαζί. 

Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.

Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα.
Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα μας να πάρουν βράση.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και τη ζάχαρη ή το μέλι. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200°C.

Έπειτα, προσθέτουμε τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι. 
Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να πατάει κάτω.




                                                                                                                   ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ





ΠΗΓΗ. cooklos.gr

για τη ζύμη

  • 3-4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

για τη σάλτσα

    1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ ή χυμό εμπορίου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη

για την πίτσα

  • ½ φλιτζ.μοτσαρέλα ή 1 φλιτζ. γκούντα
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες σαλάμι μπύρας
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
  • 2 φλιτζ. γκούντα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/pitsa-gemati-geysi#sthash.fT5NEJSw.dpuf

για τη ζύμη

  • 3-4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

για τη σάλτσα

    1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ ή χυμό εμπορίου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη

για την πίτσα

  • ½ φλιτζ.μοτσαρέλα ή 1 φλιτζ. γκούντα
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες σαλάμι μπύρας
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
  • 2 φλιτζ. γκούντα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/pitsa-gemati-geysi#sthash.fT5NEJSw.dpuf