Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΜΠΑΤΟΥΔΟ ΝΑΞΟΥ


  
  Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ απο την κυρ.ΑΘΗΝΑ

                              Μπάτουδο ΝΑΞΟΥ





ΥΛΙΚΑ

  • 1 κατσικάκι 8-10 κιλά

  • 1 κιλό ρύζι γλασέ(για γεμιστά)

  • 2 ματσάκια μάραθο

  • 2 ματσάκια μαϊντανό

  • 1 ματσάκι σέσκουλο

  • λίγο δυόσμο χλωρό

  • 3-4 κρεμμύδια ξερά

  • αλάτι πιπέρι λάδι λεμόνι
Όλα τα χορταρικά ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε από το κατσικάκι τα εντόσθια και τα τεμαχίζουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 φλυτζάνι λάδι.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) και τα τεμαχισμένα εντόσθια και τα καβουρδίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Έπειτα προσθέτουμε όλα τα χορταρικά σιγά σιγά και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν, βάζουμε λίγο νερό και τα βράζουμε καλά μέχρι να “γίνουν”.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε περίπου για 5 λεπτά. 
Τέλος ρίχνουμε το ρύζι το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και κλείνουμε αμέσως τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε το κατσικάκι (αλάτι πιπέρι και τα σχετικά) και προσθέτουμε τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει, στην κοιλιά του κατσικιού. 
Έπειτα το ράβουμε με γερή κλωστή και βελόνα.

Το βάζουμε στο ταψί (αφού έχουμε στρώσει λαδόκολα) το αλείφουμε με λάδι και μπόλικο λεμόνι και το περιτριγυρίζουμε με χονδροκομμένες αλατοπιπερωμένες πατάτες.

Το σκεπάζουμε με λαδόκολα και το ψήνουμε για 2-3 ώρες στους 180 με 200 βαθμούς.


                                                                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ