ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Εικόνες από τις ερήμους του πλανήτη - Από τις ερήμους με άμμο μέχρι την μεγαλύτερη παγωμένη έρημο της Ανταρκτικής

ΤΕΤΑΡΤΗ 31-5-2017


Μπορεί με τη λέξη έρημος να μας έρχονται στο μυαλό μόνο εικόνες απο αμμόλοφους και πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλά ο πλανήτης μας, μας προσφέρει ακόμη περισσότερες συναρπαστικές εικόνες. 

Από τις ερήμους με άμμο μέχρι την μεγαλύτερη παγωμένη έρημο της Ανταρκτικής.

Δείτε εικόνες μερικές από τις πιο συναρπαστικές...

1. Σαχάρα

 

desert1    desert2

Αποτελεί αδιαμφισβήτητα την πιο δημοφιλή έρημο ενώ και το ίδιο της όνομα στην πραγματικότητα σημαίνει έρημος. 
Καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Αφρικής και εκτός από αμμώδεις εκτάσεις έχει επίσης πετρώδη τμήματα και βραχώδη όρη. Διαθέτει επίσης λίμνες και ανάμεσα στις πιο γνωστές οάσεις της είναι η Σίουα, η Αρέγκ και η Φαράφρα.

2. Ατακάμα

 

 desert3 

 desert4

Η έρημος Ατακάμα βρίσκεται στη βόρεια Χιλή και αποτελεί μια άνυδρη έκταση αποτελούμενη από λεκάνες αλάτων, άμμου και ξερής λάβας.

 Έχει έκταση 181.300 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι τόσο ξηρή ώστε έχουν καταγραφεί περίοδοι ως και 400 έτη χωρίς βροχή. Τα τοπία της είναι τόσο εντυπωσιακά ώστε έχουν χρησιμοποιηθεί και για προσομοιώσεις του πλανήτη Άρη.

3. Ανταρκτική

 

 desert5 

 desert6

Καλυμμένη εξ’ ολοκλήρου με πάγο και είναι εκείνη με το περισσότερο νερό (λόγω των πάγων) αλλά και η ξηρότερη έρημος λόγω της έλλειψης βροχής. Έχει έκταση πάνω από 14 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και οι εικόνες που προσφέρει είναι άκρως εντυπωσιακές και βέβαια... παγωμένες.

4. Έρημος Ναμίμπια

 

 desert7 

 desert8

Στη συγκεκριμένη έρημο μπορεί να δει κανείς σπάνιες και εντυπωσιακές εικόνες. Διαθέτει μερικούς από τους ψηλότερους αμμόλοφους ενώ σε κάπιοια σημεία της φτάνει μέχρι τον Ατλαντικό Ωκεανό δίνοντας συγκλονιστικές εικόνες. 

Σε εκείνο το σημείο, το ξανθό και πορτοκαλί χρώμα της έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το μπλε της θάλασσας.



ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου