ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Η καθημερινή ζωή μέσα από διαδρομές με τραμ

ΤΡΙΤΗ 2-5-2017


Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε πραγματικά ένα μέρος είναι να ζήσετε από κοντά την καθημερινότητα των ντόπιων.
 
Να νιώσετε την αυθεντική ατμόσφαιρα, να ψάξετε για γεύσεις, χρώματα και μυρωδιές και να θαυμάσετε από κοντά την εξαιρετική αρχιτεκτονική της πόλης.

Τη δυνατότητα αυτή σας δίνει μια βόλτα με το τραμ, όπου θα απολαύσετε τον παλμό του κάθε μέρους από μία άλλη οπτική γωνία. Η κουλτούρα και η φιλοσοφία ζωής ξεδιπλώνεται μπροστά σας και σας δίνει τη δυνατότητα να νιώσετε τη μοναδικότητα της περιοχής μέσα από κάθε στάση.

Από την Πορτογαλία μέχρι το Χονγκ Κονγκ αφεθείτε σε μια απολαυστική διαδρομή από το National Geographic.

Το τραμ του Χονγκ Κονγκ - Κίνα

 

tram3xongkong

Τα τραμ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της πολυσύχναστης πόλης και είναι ο μόνος «στόλος» με αποκλειστικά διώροφα οχήματα στον κόσμο. Η μακρύτερη διαδρομή διαρκεί 80 λεπτά από το Σάου Κει Βαν στο Κένεντι Τάουν με μετεπιβίβαση στη Δυτική Αγορά.

Γίνονται συχνές στάσεις κατά μήκος κάθε διαδρομής ενώ τα τραμ 28 και 128 έχουν ανοιχτά μπαλκόνια για καλύτερη θέα στην πόλη.

Προσφέρονται μάλιστα και ξεχωριστά πάρτι γενεθλίων μέσα σε ένα vintage τραμ για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας μια εντυπωσιακή βόλτα της νυχτερινής πόλης με σαμπάνια και μουσική.

Πληροφορίες: hktramways.com

Τραμ 96 της Μελβούρνης - Αυστραλία

 

tram2australia

Η γραμμή συνδέει τις τρεις πιο πολύβουες περιοχές της Μελβούρνης, την μποέμικη γειτονιά του Φιτζρόι, την κεντρική επιχειρηματική συνοικία και την παραλία Σεν Κίλντα. Η διαδρομή διαρκεί περίπου μισή ώρα μέσα από τους εμπορικούς δρόμους.

Πληροφορίες: ptv.vic.gov.au

Τραμ 68 του Βερολίνου - Γερμανία

 

tram5germania

Το Βερολίνο διαθέτει ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα δίκτυα τραμ στον κόσμο, με 30 γραμμές για να επιλέξετε.

Το τραμ 68 πηγαίνει από τον σταθμό του αστικού κέντρου (S-Bahn) S Κέπενικ στο γραφικό χωριό Αλτ-Σμέκβιτς στα περίχωρα της πόλης και σας δίνει μια αυθεντική γεύση από τη ζωή του τόπου.

Πληροφορίες: bvg.de

Τραμ 28 της Λισαβόνας - Πορτογαλία

 

tram4portogalia

Το τραμ 28 της Λισαβόνας διασχίζει την πόλη περνώντας από στενά λιθόστρωτα σοκάκια, απότομες ανηφόρες και κατηφόρες στις συνοικίες Μπάιρου Άλτου, Μπάιξα και Αλφάμα.

Μπορείτε να αποβιβαστείτε στη γειτονιά Γκράσα και να πάρετε το λεωφορείο 37 για το Καστέλου Σάου Ζόρζε όπου θα απολαύσετε την πανοραμική θέα όλης της πόλης.

Πληροφορίες: carris.pt

Τραμ 2 της Βουδαπέστης - Ουγγαρία

 

tram1ouggaria

Το τραμ είναι ακόμη κομμάτι της καθημερινής ζωής στη Βουδαπέστη. Από την πλευρά της Πέστης, το τραμ 2 ακολουθεί την καμπύλη του ποταμού Δούναβη.

Αυτός είναι ο ωραιότερος τρόπος για να δείτε από κοντά το κτίριο του Κοινοβουλίου και το πανόραμα του Κάστρου του Βούδα στην αντικρινή όχθη του ποταμού.

Προσέξτε να μην πάρετε το τραμ 2Α καθώς κάνει μια συντομότερη διαδρομή που σταματά στη Γέφυρα Πετόφι.

Πληροφορίες: bkv.hu



ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου