Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Κέικ σοκολάτας χωρίς αβγά και γάλα


                          Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                 Κέικ σοκολάτας χωρίς αβγά και γάλα



ΥΛΙΚΑ
  • 3 κούπες αλεύρι φαρίνα
  • 2 κούπες ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε λιγότερη αν δεν το θέλετε ιδιαίτερα γλυκό)
  • 6 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • 2 κούπες νερό
  • 10 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε κατά προτίμηση ξύσμα πορτοκαλιού ή λικέρ της αρεσκείας σας για άρωμα. 


Για το γλάσο σοκολάτας 

  • 200 γρ. νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • 250 γρ. κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, πρώτα τα στερεά, μετά τα υγρά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά, με κυκλικές κινήσεις .
Περνάμε με λίγο λάδι και εν συνεχεία με λίγο αλεύρι τη φόρμα που θα βάλουμε το μείγμα,  για να μην κολλήσει το κέικ (προτιμήστε ταψάκι ή πυρέξ ή ακόμη και θήκες για μάφινς και όχι την κλασική φόρμα του κέικ).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά .
Τρώγετε σκέτο, ή πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη. 
Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα πανεύκολο γλάσο σοκολάτας.


 Για το γλάσο σοκολάτας
Σπάμε σε κομματάκια την κουβερτούρα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε το νερό και το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα .
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ (Προσοχή: Το κέικ πρέπει να μην είναι ζεστό).
                                                                                       ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 




ΠΗΓΗ. iefimerida.gr