Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

                         Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ  

                            ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

 Απο τον Στέλιο Παρλιάρο


ΥΛΙΚΑ
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό για το αυγούλωμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο παγωμένο και το αδειάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. 

Ζυμώνουμε καλά έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. 

Εάν το ζυμάρι βγει μαλακό και κολλάει, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί. 
Πλάθουμε μικρά κουλούρια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου. 

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Σημείωση

- Εάν θέλουμε, προσθέτουμε στη ζύμη ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη άχνη με καστανή στην ίδια ποσότητα για να γίνουν πιο τραγανά.
- Μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουτ. του γλυκού κανέλα ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας μας.
- Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη (ωμή) στο ψυγείο, τυλιγμένη σε μεμβράνη έως και 1 εβδομάδα προκειμένου να ψήνουμε τα κουλούρια όποτε θέλουμε και να είναι πάντα φρέσκα.
- Για να διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο και πιο τραγανά τα τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος, ερμητικά κλεισμένο.


                                                                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



ΠΗΓΗ. sfedona


750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 400 γρ. βούτυρο αγελάδος “Lurpak”
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
   πάουντερ
- 1 αυγό για το αυγούλωμα


Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο παγωμένο και το αδειάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε καλά έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Εάν το ζυμάρι βγει μαλακό και κολλάει, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Πλάθουμε μικρά κουλούρια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Tip.:
- Εάν θέλουμε, προσθέτουμε στη ζύμη ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη άχνη με καστανή στην ίδια ποσότητα για να γίνουν πιο τραγανά.
- Μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουτ. του γλυκού κανέλα ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας μας.
- Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη (ωμή) στο ψυγείο, τυλιγμένη σε μεμβράνη έως και 1 εβδομάδα προκειμένου να ψήνουμε τα κουλούρια όποτε θέλουμε και να είναι πάντα φρέσκα.
- Για να διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο και πιο τραγανά τα τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος, ερμητικά κλεισμένο.
- See more at: http://www.sfedona.gr/content/%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%BF#sthash.iL4pheTT.dpuf
ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ