Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΠΟΡΤΣ


                    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
          
           ΠΟΡΤΣ - Παραδοσιακή Ποντιακή συνταγή
      





ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας με κόκκαλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 μικρό λάχανο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 3 μεγάλα κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • μισό ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα μεγάλα κομμένα σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • μισή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει. 
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μία κουτάλα ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί. 

Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα τσιγαρίζουμε. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ντοματάκι, 3 ποτήρια νερό και αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο νερό. 
Στο τέλος, αφού το κρέας μαλακώσει, βάζουμε στην κατσαρόλα και τα υπόλοιπα λαχανικά, προσθέτουμε άλλα 2 ποτήρια νερό, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα.  

                                                                                                        ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ